реклама

реклама

Історичний клуб «Холодний Яр» обурений тим, як в області поставилися до пропозицій належного вшанування повстанців Холодного Яру в Черкасах та в Головківці Чигиринського району, пише газета «Козацький край».

Так, сесія Головківської сільської ради, розглянувши клопотання президента історичного клубу «Холодний Яр» Романа Коваля, постановила відмовити клубу у встановленні пам’ятника борцям за волю України перед сільською радою.

Прес-служба «Холодного Яру» обурена, що в офіційній відповіді не зазначено мотивів відмови та параграфу Закону України, на якому ґрунтується це рішення. «Фарсом» в історичному клубі називають і те, що в сільській раді поклали контроль за виконанням рішення на комісію з питань освіти, охорони здоров’я, культури, спорту, побутового, торговельного обслуговування та соціального захисту населення.

«Що ж ця комісія збирається контролювати?! Те, що не відбулося?!», – цікавляться у прес-службі «Холодного Яру».

У департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради Роману Ковалю відповіли, що прохання назвати дві вулиці міста Черкаси іменами братів Чучупаків та письменника Юрія Горліса-Горського розглянули.

«Це питання неодноразово виносилось на розгляд комісії з питань найменування вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів, мостів, інших споруд, розташованих на території міста, та встановлення пам’ятних знаків, меморіальних дощок у місті Черкаси, але підтримки членів комісії не находило та знімалося з порядку денного», – йдеться у відповіді департаменту, де, як стверджують представники історичного клубу, також не зазначено мотивів відмови та посилань на Закони України.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100