Екс-голова Черкаської обласної ради, голова фракції «Батьківщина» Володимир Гресь вважає, що поділ України на 8 частин замість 24 областей, як це пропонують зробити регіонали, ніякого покращення людям не принесе. Про це він повідомив у коментарі «Прочерку».

– Мені розповідали історію з 1929-30 років колективізації, коли в Чорнобаївському районі партійне керівництво зібрало все село, щоб розповісти, як гарно люди житимуть при колгоспі. І один роботяга, заможній житель, встав і сказав: «Так, я – за колгосп, але не в нашому селі». От і з адміністративно-територіальною реформою у виконанні нинішньої влади регіоналів те саме. Я – теж за реформи, але коли за неї беруться ті, хто провалив медичну, освітню та інші реформи, то ми бачимо, до чого це призводить. Ще торік влада завела розмову про об’єднання районів. Нині ж добирається до обласних центрів, – зазначив Володимир Гресь.

За його словами, порівнювати Україну з іншими європейськими державами, де відбулася адміністративно-територіальна реформа, – неможливо.

– Там проводили реформу, коли економіка держави була на підйомі. Крім того, таким державам, як Польща, Чехія та іншим країнам Європейський Союз виділяв кошти на реформу. Наприклад, Польща отримала 8 мільярдів євро. Ми ж за нинішніх умов ні від кого коштів не отримаємо. Та й влада навряд чи хоч копійку виділить на адміністративні зміни. Тож дивує, навіщо влада тривожить громадян як не поділом районів, то поділом областей, – дивується Володимир Гресь.

Нагадаємо, представники партії влади вважають, що нинішня адміністративно-територіальна система України – неефективна. Тому існуючі 24 області в Україні, на думку регіоналів, треба скасувати і створити вісім регіонів. Черкаська область, за задумом регіоналів, має відійти до Київського регіону.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100