Сьогодні виконуючим обов’язки головного редактора Черкаської обласної газети «Нова Доба» стала Тетяна Очеретяна. Останні півроку вона перебула, як сама висловлюється, «в творчій відпустці», а на парламентських виборах працювала в штабі Партії регіонів.


У коментарі «Прочерку» Тетяна Борисівна пояснила, що хоч обласна рада та адміністрація і вийшли зі складу співзасновників цієї газети, проте редакція газети як комунальне підприємство існує. На посаду ж керівника Тетяну Очеретяну запросило керівництво обласної ради.

– Газета комунальна, тому звільняє керівника і призначає виконуючим обов’язки редактора газети голова облради Валерій Черняк. А вже на сесії обласної ради, яка відбудеться після 20 червня, депутати призначатимуть головного редактора, – пояснив «Прочерку» заступник голови обласної ради Василь Касян.

Як повідомляє відділ інформаційного забезпечення та взаємодії із засобами масової інформації облради, на сьогодні газета переживає не найкращі часи, існує ряд проблем фінансового характеру та юридичного визначення статусу газети. Серед таких – вирішення питання забезпечення заробітною платою працівників, погашення заборгованості редакції перед друкарнею за надані послуги, здійснення заходів із забезпечення передплати на друге півріччя цього року та інші.

Як йдеться в прес-релізі, «оскільки газета на сьогодні залишається комунальним закладом, керівництво області найбільше зацікавлене у якнайскорішому позитивному вирішенні проблем редакції. З цією метою вже зроблено не мало – постійно ведуться консультації з фаховими юристами щодо вирішення питання юридичного статусу газети, залучення інвестора, який би долучився до вирішення проблемних питань видання та інші».

До цього головним редактором газети був Юрій Осипенко.

Нагадаємо, 22 травня, до колективу Черкаської обласної газети «Нова Доба» звернувся народний депутат Геннадій Бобов із пропозицією стати її інвестором для вирішення фінансових проблем видання, зокрема погашення заборгованості перед друкарнею.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100