реклама Делікат

Зростання на Черкащині цін на гречану крупу та соняшникову олію обумовлено підвищенням оптово-відпускних цін її виробників, які знаходяться за межами області. Крім того, за останні роки вирощування гречки для сільгоспвиробників стало збитковим. Тож її посіви суттєво зменшилися. Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник голови облдержадміністрації Василь Корнієнко.

– Ці продукти поставляються нам з Криму, Києва та Київської області, Дніпропетровської та Харківської областей. У нас цих продуктів ніхто не виробляє, за що мене критикує губернатор. Тож сьогодні проводимо відповідну роботу, щоб такий цех по виготовленню і фасуванню гречаної крупи в області був збудований. Думаю, до травня це буде зроблено, – зауважив Василь Іванович.

Крім того, як повідомив заступник губернатора, наступного тижня на ринки області буде викинуто гречку не прожарену з запасів.

– Будуть бажаючі – беріть! Ціна буде від 15 до 16 гривень. Але дорожче вона ніяк не буде. Крім того, після прес-конференції можете поїхати в магазини мережі «АТБ», «Фуршет». У нас створені робочі групи за участю представників податкової інспекції та Держцінінспекції, що працюють по області, зокрема, по містах обласного підпорядкування. Вони попрацювали лише два дні і одразу в згаданих мережах з’явилася гречка по 13 грн. 90 коп. Тож комусь хочеться спекулювати на цьому питання! Перевести це, можливо, і в політичну площину! Хтось з владою просто грається! – емоційно заявив Василь Корнієнко.

За словами Василя Івановича, цього року область збільшить посіви зерна гречки: якщо сіяли 6 тис. га, то цього року планують посіяти 15 тис. га, щоб мати запас.

реклама

Коментарі  

 
+11 #3 Фігаро 06.02.2011 08:52
Коли вже такі, як Василь Іванович, зрозуміють, що командно-адміністративні методи вже давно "не катят"? Тільки економічними важелями можна впливати на ситуацію з цінами. Поняття "попит-пропозиція" ще ніхто не відміняв і не відмінить, навіть розпорядженням голови ОДА. Упевнений, що посіви гречки буде збільшено, але не тому, що так хочеться владі, а тому, що с/г підприємці бачать кон'юнктуру ринку. Держава повинна м'яко втручатися в ситуацію, використовуючи ринкові механізми, стимулювати, а не примушувати, формувати конкурентне середовище. А у нас все через "твою мать" намагаються робити.
Зараз усі керівники управлінь АПР райдержадмініст рацій викликаються до Корнієнка та отримують "план до двору" по вирощуванню цукрового буряку на поточний рік.
Як ви, шановні чиновники, примусите підприємця вирощувати щось собі у збиток?
І коли запрацюють цукрові заводи, які ви обіцяли пустити? Чи це із серії "Язык болтает, а голова не знает"?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Олександр 04.02.2011 16:21
Треба не говорити, а діяти (ще близько 5 місяців назад) щоб не допустити такого і краще на найвищому рівні (позор Украінській владі)!!! за таке потрібно зробити відставки на всіх рівнях влади по даному напрямку а на дестрибюторів порушити кримінальні справи. ГАНЬБА!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #1 Україна 04.02.2011 16:14
Все дуже просто.Приберіть здорощання енергоносіїв і ціни автоматично самі сповзуть до попереднього рівня ,а так нічого не дасть те,що показово змушуете продавати по 13.90.Саміж зізнаетися давлять податківці,Держ цінінспекції.То хто тоді тільки граеться?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100