реклама Делікат

Ажіотаж навколо продуктів харчування, зокрема, гречки, розкручують великі торгові мережі не без допомоги ЗМІ. Так вважає заступник голови Черкаської облдержадміністрації Василь Корнієнко.

Зауважимо, що за інформацією Державної інспекції з контролю за цінами в області, у січні-лютому 2011 року на підприємствах торгівлі та продовольчих ринках області на гречану крупу зафіксоване зростання середніх рівнів роздрібних цін на рівні 13,7% (при середньому зростанні по Україні на 19,1%), що обумовлене підвищенням оптово відпускних цін її виробників, які знаходяться за межами Черкаської області.

– Це починається у Києві і приходить у регіони. З Бессарабки починається. Звідти все йде. От мережа «Сільпо» – це хто? Кияни. Те ж саме «Фуршет». «АТБ» – це дніпропетровська мережа… Але я скажу єдине: хто б вони не були, але коли вони на нашій території, то ми відповідаємо за те, що там робиться, – зауважив Василь Корнієнко.

Нині, за словами начальника Державної інспекції з контролю за цінами в Черкаській області Віри Сотник, гречка в області продається «по надходженню» у торговельних мережах «Фуршет», «АТБ», а також на ринках та продовольчих ярмарках, що проводяться щосуботи у райцентрах області.

– «По надходженню» – це як? Хтозна, коли вона там буде… – міркує Василь Корнієнко. – Я був минулої суботи у магазині – гречки не було. Я вже говорив, що треба везти представників згаданих торговельних мереж сюди. Ми сядемо і спокійно поговоримо про те, коли у них буде те надходження.

Василь Іванович додав, що на його думку, ажіотаж навколо продуктів розкручують і ЗМІ, які нагнітають обстановку.

У свою чергу начальник Головного управління економіки облдержадміністрації Анатолій Костенко радить не піддаватися паніці і не скуповувати бездумно гречку.

– Ви ж розумієте, які сьогодні погодні умови? Підвищена вологість. Будь-яка крупа в умовах вологості перетворюється на суміш гречки з жучками. І де та гречка зіпсована буде? У сміттєвих ящиках. Бо свиней у нас в Черкасах немає, – міркує Анатолій Костенко.

реклама

Коментарі  

 
+6 #2 аналізатор 28.02.2011 11:48
такими коментарями влада ще більше дратує громадян. А відповідь "буде в магазині по надходженню" - тоже повна чуш. ДІСТАЛИ ВЖЕ!!!! :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 УкраїNець 28.02.2011 11:39
Повна чуш! Як можна "ажіотажно скуповувати" гречку, якщо її абсолютно ніде немає?!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100