реклама

реклама

Серед переліку українських міст, де планується побудувати криті льодово-тренувальні катки, є і Черкаси.

Нарада щодо визначення конкретних адрес побудови 12 критих льодово-тренувальних катків в Україні відбулася 14 липня в Міністерстві України у справах сім'ї, молоді та спорту за участю членів оргкомітету з підготовки чемпіонату світу з хокею з шайбою 2011 року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства.

Як зазначив після завершення наради заступник Міністра, член оргкомітету з підготовки та проведення в Україні чемпіонату світу з хокею з шайбою серед чоловіків Вадим Сисюк, було визначено конкретні місця побудови зазначених критих льодово-тренувальних катків у містах Києві, Львові, Донецьку, Красноармійську Донецької області, Севастополі, Сумах, Хмельницьку, Черкасах, Іллічівську Одеської області, Луганську та Мукачевому (Закарпаття). "Під ці льодово-тренувальні катки вже виділено земельні ділянки", – зазначив заступник Міністра.

За словами колишнього начальника управління у справах сімї, молоді та спорту Черкаської облдержадміністрації, а нині -  голови обласної організації партії "За Україну!" Віталія Коваля, земля під льодово-тренувальний каток була виділена ще торік, і розташована вона на землях Червоно-Слобідської сільради, при виїзді з Черкас.

- Щоб бути внесеними в перелік міст, де будуватимуть каток, наше управління працювало півтора роки. Торік ще держава повинна була виділити 15 млн грн. на будівництво комплексу, але кошти так і не надійшли, - говорить Віталій Коваль. - Однією з вимог до будівництва комплексу було те, що нульовий цикл будівельних робіт (фундамент, прокладання комунікацій) повинен був здійснюватися за кошти обласного бюджету. А вже інші будівельні роботи фінансуватимуться з державного бюджету. Вимоги були і до утримання комплексу. Це також повинна здійснювати обласна влада. А "утримання" передбачає, зокрема, і створення гуртків з хокею. І ми торік були домовились з торгівельним центром "Екватор", що в районі Хімселища, про те, що нам виділять безкоштовні години для юних черкащан для занять хокеєм. Як це все нині організовуватиметься, побачимо.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100