реклама

реклама

Загалом у 2011 році на реконструкцію та будівництво об’єктів заповідника та інфраструктури Канева за рахунок Держбюджету планують витратити 148 мільйонів гривень. Таку цифру названо у відповіді Держказначейства на запит депутата із фракції БЮТ-Батьківщина Остапа Семерака. Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

Опозиція домагається від влади чіткого звіту про використання коштів на будівництво вертолітного майданчика і туристичного комплексу поблизу Шевченківського національного заповідника у Каневі на Черкащині.

Представники влади доводять, що ці об’єкти споруджуються задля туристів. Проте опозиція має підозри, що є й інші цілі, а саме, забезпечити зручний шлях до мисливських угідь.

В інтерв’ю Бі-Бі-Сі депутат Остап Семерак сказав, що відповіді на його запити суперечливі. З одного боку, ідеться про туристів, які діставатимуться до могили Шевченка на вертольотах одразу ж із аеропорту "Бориспіль" і житимуть у готельному комплексі, який там планують збудувати. В іншій відповіді, від Національного агентства з питань підготовки до чемпіонату Євро-2012, яке спільно із Шевченківським заповідником займається розбудовою інфраструктури, ці майбутні об’єкти називають об’єктами для футболістів і вболівальників.

"Вони не інформують, які це будуть об’єкти, але стверджують, що це будуть об’єкти для футболістів і вболівальників. Я так розумію, що це футболісти із Донецька летітимуть, а в Каневі дозаправлятимуться. Вони щось приховують. Насправді у мене є підозра, що будується вертолітний майданчик для обслуговування українських чиновників, які їздять у мисливські угіддя на кордоні Черкаської і Київської областей", - сказав Бі-Бі-Сі Остап Семерак.

Майже рік тому – у березні 2010 року – президент Віктор Янукович відправив у відставку черкаського губернатора Олександра Черевка, а міністр культури звільнив керівника Шевченківського заповідника через погану ситуацію у меморіальному комплексі.

У серпні минулого року президент доручив у рамках реконструкції заповідника збудувати також вертолітний майданчик за 5 кілометрів від Тарасової гори.

Нагадаємо, що голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб казав, що туристична інфраструктура, включно із вертолітним майданчиком, розрахована на заможних представників української діаспори, для яких відвідини Шевченківських місць стануть своєрідним паломництвом. «І це не найбідніші люди. Вони прилетять в Борисполь, а звідти вертольотом до Канева, до могили Шевченка. Там курсуватиме автобус, який їх до музею везтиме. Я вже домовився і про гарний автобус», – пояснював Сергій Тулуб журналістам в Черкаса.

реклама

Коментарі  

 
+4 #3 ПЕГАС 21.02.2011 15:43
Підтримую Гонту: в Трахтемирові та навколишніх плавнях - найкращі мисливські угіддя, яких вже давно не бачуть канівчани. Понаїжджає київська "Братва" на джипах і відстрілює все живе. Тепер донецького *** будуть гелікоптером транспортувати :P :P :P ..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Fagot 21.02.2011 13:53
Кому потрібно це окозамилювання? Хіба іноземці не бачуть в яких злиднях живуть українці, у котрих заробітна платня найнижча у Європі? Не доведи Боже потрапити іноземцю в Канівську районну лікарню - пекло проти неї буде здаватися раєм. Синя масляна фарба, якою пофарбовані стіни ще в 70-х роках та унітази з 50-х, допотопне обладнання та продерті матраци - ОЦЕ І ВСІ ДОСЯГНЕННЯ ПАРТІЇ РЕГІОНІВ . Треба Тулуба пересилити з черкаських хором за 8 тисяч доларів на місяць - в канівську квартиру без гарячої води та з холодною по графіку..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 гонта 21.02.2011 11:44
Та все гарно складається. Мисливці й будуть відстрілювати вертольоти. Ну не ходити ж їм по болотам за якоюсь куріпкою.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100