Гарант Конституції демонструє олігархам, що бізнесу без політики не буває! Про нещодавню робочу поїздку президента Віктора Януковича в Донецьку область пише видання «Ліга» з посиланням на «Коментарі».

Статус робочої поїздки, за словами автора статті, від початку не витримував критики. Швидше за все, Янукович вирішив продемонструвати, хто справжній господар не лише в усій країні, а й в конкретному регіоні зокрема. Адже президент взяв участь у презентації проекту будівництва нової аглофабрики «Єнакієвського металургійного заводу», що входить до структур «Метінвест» Рината Ахметова. Така собі «контрольна поїздка» виконання доручень президента, що було дане Ахметову рік тому.

З поїздкою Януковича в Донецьку область видання пов’язує загострення конкуренції за владу між «ахметовцями» і найближчим президентським оточенням.

Доказів багато. Наприклад, досудове розслідування відносно цілого ряду посадових осіб Горлівської міськради, розпочате за депутатським запитом парламентаря­ «регіонала» Ігоря Шкіря.

Винесене з партійної хати «горлівське сміття» виявилося «під особистим контролем» генпрокурора Віктора Пшонки, прем'єра Миколи Азарова і спікера парламенту Володимира Рибака. Останній навіть заявив, що, якщо викладені факти про корупцію в Горлівській міськраді підтвердяться, «повноваження міського голови можуть бути припинені достроково». Масла у вогонь підлив губернатор Андрій Шишацький, який несподівано для багатьох підтримав депутатський запит Шкірі, зажадавши від обласної прокуратури ретельного розслідування цієї справи. Цей факт свідчить про явно хворі стосунки між губернатором і трохи віддаленим від Банкової відставним віце-прем’єром, главою Донецької обласної організації ПР Борисом Колесніковим, які обидва, як не дивно, входять в команду Ахметова.

Ситуація в Горлівці дуже нагадує стан справ в Черкасах, де вхожий у найближче президентське оточення губернатор Сергій Тулуб розправився з орієнтованим на Колесникова мером обласного центру Сергієм Одаричем, і це всього за лічені місяці після відходу Бориса Вікторовича з Кабміну. Примітно також, що раніше Тулуба вважали членом ахметовськой групи…

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100