У пам’ять про видатного українського артиста Богдана Ступку Президент України Віктор Янукович доручив заснувати Державну премію його імені. Голові уряду Миколі Азарову до 20 серпня він доручив забезпечити підготовку та внесення на розгляд парламенту Забезпечити підготовку і внесення на розгляд Верховної Ради України змін до Закону України «Про державні нагороди України» щодо встановлення Державної премії України імені Богдана Ступки.

- Ідея заснувати Державну премію імені Богдана Ступки слушна і своєчасна. Це має бути гідною оцінкою внеску Богдана Сильвестровича у розвиток українського театру, - вважає директор Черкаського обласного академічного драмтеатру Володимир Осипов, - Ім’я Ступки займає чільне місце серед корифеїв українського театру. Переконаний, що для акторів та режисерів буде великою честю та визнанням отримати премію його імені.

Черкаським акторам щастило в можливостях грати на сцені Черкаського драмтеатру поруч із видатним актором. Зокрема, в виставі «Поминальна молитва» за мотивами творів письменника Шолом-Алейхема.

Видатний актор театру та кіно Богдан Ступка помер 22 липня 2012 року в Києві на 71-му році життя. Він зіграв у фільмах «Білий птах з чорною ознакою», «Від Бугу до Вісли», «Тарас Шевченко. Заповіт», «Молитва про гетьмана Мазепу», «Тарас Бульба».

Богдан Ступка став лауреатом багатьох премій, у тому числі російських – «Кришталева Турандот», «Ніка», «Золотий орел», «Тріумф». Два роки тому йому було присвоєне звання Героя України.

Після смерті митця вручатимуть відзнаку вже його імені, за «вагомі творчі досягнення у справі театрального мистецтва».

Про це інформує офіційний сайт ОДА.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100