Управління містобудування та архітектури Черкаської ОДА звернулося до міськвиконкому з вимогою зняти таблички на деяких будівлях у Черкасах з позначкою «Старе місто». Про це у коментарі «Прочерку» повідомив заступник начальника управління Віктор Болотов.


На його переконання, деякі таблички, які були розміщені у місті ще три роки тому, вводять людям в оману. Це стосується табличок, що розміщені на будівлях, авторство яких приписують польському архітектору Владиславу Городецькему.

Зокрема, на одній з таких табличок, що висить на будівлі редакції газети «Черкаський край» (вул. Хрещатик, 251), йдеться про те, що будівля споруджена «за проектом архітектора Владислава Городецького на честь 50-річчя заснування банку».

– Але такі написи вводять людей в оману. Нам би дуже хотілося, щоб це справді був Городецький, однак зараз немає документів, які б підтверджували чи спростовували цей факт, – говорить Віктор Сергійович.

За його словами, обласне управління звертається у мерію вже не вперше.

– Але вони сказали, що зможуть замінити її лише тоді, коли на це будуть кошти. Зараз їх немає. Тепер ми просимо їх хоча б зняти, – додає Віктор Болотов.


Невпевненість у тому, що автором проекту будівлі є Городецький, висловлює і черкаський краєзнавець Сергій Ганницький.

– Зараз ми шукаємо підтвердження в архіві, однак поки що документів, у яких би зазначалося авторство Городецького, я не бачив. Черкаси були повітовим містечком, тому, ймовірно, він міг бути причетним до будівництва, – зазначає Сергій Григорович.

Натомість черкаський архітектор Федір Гонца вважає, що сьогодні у місті бракує справжніх ґрунтовних досліджень історичних об’єктів.

– Правда в тому, що досліджень майже нема – ні історичних, ні архітектурних. Багато років нічого з архітектурної спадщини міста не досліджується, – констатує архітектор.

Між тим, у відділі дизайну міського середовища Черкаського міськвиконкому «Прочерку» повідомили, що таблички перебувають на балансі у КП «Туристично-інформаційний центр». Проте на самому підприємстві про це ні сном, ні духом. Директор Світлана Неухацька виявилася у відпустці, а її новий заступник – Володимир Мамалига – «ще не розібрався з документами».

– Я про це нічого не чув. У тих документах, які вже перебрав, на балансі табличок не бачив, – коментує Володимир Мамалига.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100