Завтра, 12 липня у холодноярських лісах на Черкащині розпочинаються зйомки фільму «Холодний Яр» за мотивами однойменної книги Ю. Горліс-Горського. Про це «Прочерку» повідомила керівник громадського руху Оксана Левкова.

Короткометражну стрічку зніматимуть активісти Всеукраїнської громадської організації «Не будь байдужим!» та продакшн-студія «Диваки». Також триденний марафон лісами наважилися витримати дніпропетровський історик Олег Репан і місцеві екскурсоводи Богдан Легоняк та Віктор Гугля.

– Наша громадська організація спеціалізується на відродженні історичних тем, особливо «білоплямних». У 2008 році ми робили конкурс творів для школярів «Хто для мене Іван Мазепа?». Проводили тоді і рок-дійство до цієї теми. Був в нас і проект по Карпатській Україні. Наша специфіка – робити матеріал, доступний для школярів. І коли відомий письменник Василь Шкляр відмовився від Шевченківської премії, то тема холодноярських подій актуалізувалася серед дорослих, але ця тема має відкластися і в свідомості молодшого покоління, – зазначає Оксана Левкова. – Поки що ми знайшли гроші лише на короткометражний фільм.

Завтра на початок зйомок у Холодний Яр приїдуть три команди історичних реконструкторів. Частина зйомок буде проходити у Києві, бо там багато істориків, які консультуватимуть організаторів фільмів.

Фільм у вигляді відеоуроку розповсюджуватимуть небайдужі люди восени та взимку 2013-2014 р. Диск, згідно з планами «Не будь байдужим!», мають переглянути 100 000 школярів в Україні.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100