Ініціативу директора департаменту містобудування Черкаської міської ради Артура Савіна щодо залучення представників бізнесу до облаштування черкаських пляжів підтримало комунальне підприємство «Черкаські ринки» та його директор, депутат міської ради Денис Жмаєв.

Наше комунальне підприємство готове сьогодні розпочати роботи з облаштування черкаських пляжів. Першим проектом у нашій роботі ми бачимо пляж «Пушкінській», – зазначає Денис Жмаєв. – Разом з підприємцями ми розробили власне бачення того, як саме має виглядати пляж в співпраці із місцевим бізнесом. Окрім стандартного прибирання території пляжу, ми хочемо створити необхідний мінімум умов, як для активного проведення дозвілля комунальний, так і просто пляжного відпочинку.

Зокрема, на території пляжу «Пушкінський» планують розмістити міні-футбольне, баскетбольне та волейбольне поля. Також будуть облаштовані тимчасові пункти громадського харчування, які працюватимуть лише влітку, а на осінньо-зимовий період демонтуватимуться.


За словами Дениса Жмаєва, підприємців будуть залучати на умовах прибирання своєї визначеної частки пляжу з обов’язковою рекультивацією піску, чищення дна річки, а також створення зон активного відпочинку.

– Вважаю, що цей проект повинен реалізовуватись саме через комунальне підприємство, – наголошує директор КП «Черкаські ринки». – Адже так буде визначено відповідального за пляж, який слідкуватиме за процесом організації пляжного відпочинку громади міста на визначеній території. І головне, що цей пляж ніколи не стане приватним, адже власником комунального підприємства є громада міста.

Нагадаємо, купатися на пляжу «Пушкінському» заборонено з 26 червня. Нещодавно його прибрало близько сотні черкаських регіоналів.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100