Рішенням апеляційного господарського суду міста Києва задоволено позов Черкаської міськради за підтримки Черкаської райдержадміністрації про визнання недійсним розпорядження голови Черкаської РДА від 24.12.2003 року про передачу в оренду земельної ділянки та визнати недійсним договір оренди земельної ділянки укладений між Черкаською РДА та ТОВ «Українська екологія» від 04.02.2004 року. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив заступник в. о. мера Черкас Павло Карась.

Фото з архіву

Фото з архіву


– Юридичні суперечки з цього приводу тривали протягом останні десяти років. І вперше за ці роки ми спільно з владою Черкаського району здобуло важливу і переконливу перемогу. Таким чином завершилася багаторічна судова епопея із визначенням права територіальної громади на полігон твердих побутових відходів в місті Черкаси. Практично відсьогодні поставлена юридична крапка. Рішення набуло законної сили стосовно того, що полігон твердих побутових відходів будувався Черкаською міськрадою. Туди завозилися тверді побутові відходи з міста. Об’єкт набуває легального статусу. Тепер ми зможемо виконувати всі природоохоронні технологічні вимоги. А в мешканців навколишніх сіл тепер не буде скарг з неналежною експлуатацією полігону. З природоохоронного фонду будуть виділені кошти і ми зможемо провести всі необхідні роботи по виправленню недоліків на об’єкті, тобто здійснити всі заходи, пов’язані з нормальною експлуатацією таких об’єктів, – розповів Павло Карась.

Більше того, за словами Павла Карася цей об’єкт забезпечуватиме не лише місто, а й район.

– Відсьогодні місто Черкаси фактично гарантує територіальній громаді безпечну експлуатацію полігону твердих побутових відходів. І територіальна громада може бути спокійна, що буде куди утилізовувати сміття, – сказав він.

За словами Павла Карася, маючи усі документи, влада зможе нормально експлуатувати полігон твердих побутових відходів. За його словами, там буде проведена повна рекультивація території. У результаті має утворитися земляний горб, де ростиме трава. А збоку будуть відходити труби, через які виходитиме метан, що утворюватиметься, який спалюватиметься.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100