реклама
Sucurity Police

реклама

Прем`єр-міністр України Микола Азаров вважає, що існує  необхідність зобов`язати виконавчу владу реагувати на критичні публікації у ЗМІ. Про це він заявив на засіданні секретаріату Національної спілки журналістів, повідомляє інформагентство УНІАН.

«Будь-яка публікація, якщо вона професійна, якщо вона зроблена з патріотичних і громадянських позицій, то, безумовно, ми на неї реагуватимемо і щодо неї вживатимуться заходи - однозначно», - сказав він.

Пан Азаров також закликав Національну спілку журналістів разом з урядом розробити механізми, які перешкоджатимуть появі в ЗМІ замовних матеріалів. «Ми маємо продумати, як перешкодити розповсюдженню брехні», - запропонував він.

У свою чергу, голова Національної спілки журналістів Ігор Лубченко звернувся до прем'єра з проханням провести Головним управлінням державної служби службового розслідування з питання втручання обласних, міських і районних держадміністрацій Одеської, Луганської, Харківської, Сумської, Черкаської і Чернігівської областей у редакційну політику і журналістську діяльність.

-Стосунки влади і журналістики – одна з констант існування демократичного суспільства, - зазначив у своєму виступі голова НСЖУ Ігор ЛУБЧЕНКО. Він навів кричущі приклади порушень прав редакційних колективів, утиску свободи слова з боку керівників виконавчої влади на місцях («Чорноморські новини» (Одеса), «Вісник Городищини» (Черкаська область),  вніс  конкретні пропозиції по співпраці журналістів з урядом.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100