реклама

реклама

Реагуючи на дискусію стосовно доцільності будівництва вертолітного майданчику біля Канева, Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко сказав, що «забавлятися можна за власні кошти у відповідності до чинного законодавства і бажано забавлятися не біля могили Тараса Шевченка». Відповідь політика на репліку голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба про те, що вертольотом до Канева таки літатимуть люди, тільки заможні, цитує прес-служба віце-спікера.

Микола Томенко наголосив, що центральна і місцева влада не відкараскається «публіцистикою» на витрачання бюджетних коштів. Віце-спікер нагадав, що він звернувся до Прем’єр-міністра з проханням поінформувати, яка мотивація використання бюджетних коштів саме по програмі ЄВРО без застосування тендерних процедур для будівництва вертолітного майданчику недалеко від місця поховання Тараса Шевченка. Він нагадав, що, згідно «Вісника Державних закупівель», «спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади із забезпечення здійснення заходів з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу погоджує застосування процедури закупівлі в одного учасника проектно-вишукувальних робіт по об’єкту «Гелікоптерний майданчик місткістю десять посадкових місць з пасажирським терміналом пропускною спроможністю п’ятдесят пасажирів/годину з під’їзною дорогою в селі Пекарі Канівського району Черкаської області за рахунок коштів державної підтримки» з очікуваною вартістю більше двох з половиною мільйонів гривень.

На переконання Миколи Томенка, якщо ініціатор такої ідеї не Президент чи Уряд, а Голова обласної адміністрації, то цікаво було б дізнатися від нього хто особисто з представників «багатої української діаспори» вимагає будівництва на бюджетні кошти вертолітного терміналу у Борисполі та вертолітного майданчику біля Чернечої гори, щоб літати на могилу Т.Шевченка вертольотом. «Не беруся аналізувати економіку такого «туризму» від нової влади та широку доступність і масовість проекту, адже, як відомо, за бюджетні гроші будується вертолітний майданчик місткістю до 10 посадкових місць», - відмітив М.Томенко.

Водночас, за словами Віце-спікера, найголовніше історична та моральна складова цього «вертолітного скандалу». «Зазвичай, українці, які шанували Тараса Шевченка, вважали за необхідне не їздити, а тим паче літати, а ходити на його могилу», - наголосив він.

Окремо Микола Томенко нагадав, що сьогодні Уряд та місцева влада щоденно пояснюють необхідність економії бюджетних коштів, аргументуючи цим скорочення шкіл і лікарень, а тому поява на цьому фоні таких «туристичних» проектів за бюджетні кошти як мінімум дивує.

Насамкінець Микола Томенко нагадав, що 9 березня день народженні Тараса Шевченка, а 22 травня – 150 років з дня його перепоховання в Україні. «З нагоди цих днів варто було б вшанувати Великого Кобзаря духовними, історичними та просвітницькими, а не вертолітними проектами», - сказав він.

реклама

Коментарі  

 
-1 #7 Slava 20.02.2011 21:07
Варто вам вже змиритися із тим, що суспільство, навіть затуркане-забичене і від важкої фізичної праці здичавіле, від безпросвітності існування свого озвіріле, - все ж прекрасно зорієнтувалося за вчинками вашими в питанні ху із ху...
І різниця між донецькими та чорнобаївськими побожними мародерами у вишиванках - не на вашу користь.
Вони крадуть і до церкви не ходять.
Ви до церкви частіше, ніж до бані ходите, але крадете не менш заполошно.
Ви - просто цинічніші.
По ділах судити казано.
Так і судимо.
І по ваших, і по …
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #6 Сірко 20.02.2011 13:03
Микола Володимирович1 Я Вас знаю як людину порядочну і чесну, і тому мені хотілось би щоб Вас "однопартієць" Добровольський здав мандат депутата міської ради, який він отримав завдяки тому, що Ви його включили в списки. Ми проживаємо на Черкащині і бачим чим цей чоловяга займається і позорить БЮТ***
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 Сірко 19.02.2011 14:54
Давайти разом попросимо діаспору на Черкащині щоб вони площадку не будували і не купляди гелікоптера, на якому вони хочуть подорожувати, а краще б дивились щоб ціни на ком послуги і товари не повзли каждого дня вгору, щоб відремонтували дороги, щоб якість медицине була така як в Європі і тд.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #4 Сірко 19.02.2011 10:26
Просто дивно, а чому ця єврейська діаспора до цього часу в Черкасах не відремонтувала шляхи. Ви тільки подивіться які дороги на бульварі Шевченко Це просто ганьба, а вони думають літати на гелікоптерах Как говорится "Своя рубаха ближе к телу"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #3 Сірко 18.02.2011 19:23
А за Радуцького, Гітман Л.Б.(в.о.нач. Агтимонопольног о комітету в Черк. області) і Добровського М.М з фракції БЮТ, що забули. Це люді не з бідних і теж відносяться до єврейської діаспери на Черкащині...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #2 Просто знаю 18.02.2011 18:46
Якщо так, то напевно представники єврейської діаспори на Черкащині будуть літати на гелікоптерах. Це Одарич, Бродський,Горку н, Тулуб,Железняк, Сотник, Левицький, Гуляницька і тд.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #1 гонта 18.02.2011 18:22
Та нехай літають! Може швидше долітаються. А то як почне бритоголова братва топтати святу землю, то довго ми її не очистимо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100