реклама Делікат

реклама

Медичні працівники комунального закладу «Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги» звертаються до голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба «як до людини, яка за час перебування на посаді голови обласної державної адміністрації ділом довела небайдужість до проблем охорони здоров’я області» з приводу звільнення головного лікаря Олександра Федорука.

«За вашої активної участі в області вперше за всі роки її існування запрацювала обласна дитяча лікарня, нарешті відкрився обласний консультативно-діагностичний центр, будується обласний перинатальний центр. Все, про що багато років лише говорили Ваші попередники, вже працює. Віримо, що Ваша принциповість та глибоке розуміння, що проблеми галузі охорони здоров’я – це проблеми здоров’я і благополуччя наших громадян, допоможе вирішити і нашу проблему», – почали звернення з перелічення зробленого губернатором медпрацівники.

За їхніми словами, «на сьогоднішній день заклади охорони здоров’я міста, як і вся охорона здоров’я України, працює у надзвичайно складних умовах. Це – і недостатнє фінансування, невідповідність законодавчої бази реальним умовам діяльності галузі, дефіцит лікарських кадрів».

«При цих обставинах колектив медичних працівників лікарні надає невідкладну допомогу з 16 спеціальностей і має позитивні результати роботи. Щорічно в лікарні отримують невідкладну допомогу близько 20 тисяч пацієнтів, проводиться близько 6,5 тисяч оперативних втручань. Разом із тим колектив хвилює ситуація із звільненням головного лікаря лікарні Федорука Олександра, лікаря вищої категорії з організації і управління охороною здоров’я та з анестезіології, кандидата медичних наук. Протягом років його роботи у лікарні поліпшилась матеріально-технічна і діагностична база, впроваджені сучасні методики лікування. Лікарня наприкінці 2012 року під час акредитації за підсумками роботи протягом 2009-2012 років отримала вищу акредитаційну категорію. За результатами роботи за перше півріччя 2013 року лікарня має перше рейтингове місце серед лікувальних закладів міста Черкаси», – хвалять свого начальника представники колективу третьої міської лікарні.

Відтак, лікарі ставлять губернатору такі питання: «Що змінилось у роботі головного лікаря і лікарні у порівнянні з 2012 роком? Чому в умовах дефіциту кадрів медицині міста Черкаси став не потрібним висококваліфікований фахівець? Чи означає це, що кожен з лікарів міста може бути звільненим без підстав і пояснень незалежно від рівня кваліфікації і потреб жителів міста у медичній допомозі? Чому звільнення відбувається так втаємничено та невмотивовано? Якщо у роботі лікарні виявлені значні недоліки, чому не проведено зустріч із колективом і нам не пояснено причину таких дій?»

«Ми розуміємо, що існують окремі недоліки в роботі деяких підрозділів лікарні, але це не може знищити багаторічні надбання і досягнення, вміння й бажання працювати, особистий вклад головного лікаря у створенні сучасного багатопрофільного стаціонару невідкладної допомоги. Ми, як громадяни України, як представники громади міста Черкаси, як члени трудового колективу, які працюють з О.Л.Федоруком багато років, вважаємо, що саме Олександр Федорук є керівником, який може забезпечити безвідмовну роботу закладу в період реформування охорони здоров’я, організувати колектив для надання якісної, доступної медичної допомоги. Просимо Вашої допомоги у вирішенні проблеми упередженості оцінки роботи лікарні та її керівника, головного лікаря Олександра Федорука», – написали на завершення підлеглі Олександра Леонідовича.

реклама

Коментарі  

 
-14 #4 Саша Лазарєв 17.09.2013 15:40
70% лікарів пенсійного віку, яким більше 65 років... Навіщо їм молодий енергійний керівник...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 Нестор Іванович 16.09.2013 16:53
Просити в Тулуба про допомогу в цій ситуації, це всерівно, що просити вовка не їсти ягнятко. А про "заслуги" Тулуба в галузі охорони здоровя вони прикольнинько написали - самі собі з такою писаниною хоч вірять?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 Форевер 16.09.2013 13:24
Федорук нагловато безцеремонный типчик. Пусть вспомнит как он вызывал к себе людей и говорил что им хватит работать и что они могут найти себе работу где угодно только не у него... Чо дядька? вернулось? Посмакуй!!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #1 1 16.09.2013 11:40
Правильно,отстя ть нужно своего Начальника,а если не поможет значить и митинг организовать,и очень много людей поддержик работник больницы,не туда они полезли ,чтоб люди промолчали
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100