реклама

реклама

Колишній власник Олександр Ярославський (зліва) та новоспечений власник черкаського «Азоту» Дмитро Фірташ

Колишній власник Олександр Ярославський (зліва) та новоспечений власник черкаського «Азоту» Дмитро Фірташ

Власник бізнесу-групи DCH Олександр Ярославський продав власникові Groop DF Дмитру Фірташу черкаський «Азот» Про це «Коментарям» повідомили джерела на вітчизняному хімічному ринку. За їх словами, сума операції склала від 700 до 800 млн доларів.

Нагадаємо, раніше в Антимонопольний комітет поступив запит на дозвіл концентрації за рахунок черкаського «Азоту». Проте, в АМКУ не називали ім'я потенційного покупця. У свою чергу власник черкаського «Азоту» Олександр Ярославський оцінив завод мінімум в $800 млн. За словами експертів, Ярославський мав досить підстав диктувати свою ціну можливим покупцям.

По-перше, він володіє великою вагою на внутрішній арені. А по-друге, має декількох впливових бізнесу-партнерів в Росії, які можуть подати підтримку в разі спроб недружнього поглинання. До них традиційно зараховують багатющих бізнесменів Росії Олега Деріпаску і Романа Абрамовича.

Крім того, в мінорітаріях «Азоту» несподівано виявилися і інші досить впливові люди, здатні вплинути на результат переговорів. За даними зберігача акцій (банк «Аваль»), з 2007 року 11,3% акцій (14 млн штук) «Азоту» записано на російське ВАТ «Сильвініт», яке в парі з «Уралкалієм» є найбільшими виробниками калійних добрив в Росії. Зараз планується об'єднання цих підприємств, і після цього нова група займе третє місце в світі за об'ємом виробництва з капіталізацією близько $24 млрд. Куратором і основним акціонером об'єднаної компанії, як очікується, стане близький до Кремля Сулейман Керімов. Тому акціонери «Сильвініту» мають досить важелів впливу, щоб за бажання забезпечити сприятливий розвиток свого мінорітірного бізнесу в Україні.

Останнім часом Олександр Ярославський розпродає всі активи, які є непрофільними для DCH, орієнтованою на будівництво і спортивну і транспортну інфраструктуру. Так за останні місяці було оголошено про покупку французькою банківською групою BNP Paribas долі Ярославського в Укрсиббанку, а також про продаж «Мерефянськой скляної компанії» турецькою Siseсam.

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 Алекс 02.03.2011 11:42
Я виявилось, Ярославський про це і не чув :lol: :lol: :lol:

http://news.liga.net/news/N1106216.html
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Алекс 02.03.2011 10:08
Ziga, ты ***, да?
проснись и пой, "Азот" в частной собственности с 1993 года! Вот только собственник меняется который уже раз.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Warrava 02.03.2011 09:47
Хочеться поповнити ряди комуністів,щоби забрати нахально вкрадене спритними Фірташами з Ярославськими.
Та де ті справжні комуністи,одні воровкуваті симоненки?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Ziga 01.03.2011 23:44
Как же так, "Азот" строили всем союзом, и работал он на всех, а при незалежной этот завод-гигант частная собственность.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100