реклама

реклама

Відомий харківський бізнесмен Олександр Ярославський таки продав потужне черкаське підприємство Дмитру Фірташу

Відомий харківський бізнесмен Олександр Ярославський таки продав потужне черкаське підприємство Дмитру Фірташу

Український бізнесмен Олександр Ярославський сьогодні продав черкаський «Азот» Дмитру Фірташу. Про це «Прочерку» повідомили в прес-службі холдингу DCH.

«Власник холдингу DCH Олександр Ярославський продав ВАТ «Азот» (м. Черкаси) власникові Groop DF Дмитру Фірташу. До відповідного рішення бізнесмени прийшли на початку березня 2011 року. Сума операції не розголошується, в той же час, Олександр Ярославський заявив, що вона його «влаштувала», – повідомила «Прочерку» прес-служба Ярославського.

«ВАТ «Азот» – одне з найкрупніших підприємств в Україні з виробництва мінеральних добрив, іонообмінних смол, капролактана і іншої хімічній продукції. У структуру ВАТ «Азот» входять більше 40 виробничих підрозділи, які розмістилися на площі близько 500 га. Чисельність персоналу складає – більше 4 тисяч чоловік. При повному завантаженні ВАТ «Азот» здатне виробляти в рік близько 2 млн. т мінеральних добрив і займає приблизно чверті вітчизняного ринку мінеральний добрив. Висока активність компанії на світовому ринку дозволяє їй успішно реалізовувати продукцію на ринках Європи, Азії, Америки», – йдеться в повідомленні.

Раніше бізнесмен Олександр Ярославський заявляв, що менш ніж за 800 мільйонів доларів завод не продасть.

У свою чергу, відповідаючи сьогодні на питання видання «Дзеркала тижня. Україна» про причини продажу «Азоту», О.Ярославський сказав: «Ця угода – чистий бізнес. Тут немає ніякої політики. Мені запропонували хорошу ціну, і я погодився».

реклама

Коментарі  

 
0 #2 варвар 04.03.2011 23:09
А помилки так і залишаються!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Kotovsky 02.03.2011 16:20
Цитую: "Висока активність компанії на світовому ринку дозволяє їй успішно реалізовувати продукцію на ринках Європи, Азії, Америки»...
А нам то що? Колись через цього "монстра" Черкаси позбулися слави міста-курорта. мало хто на початку минулого століття знав місто Черкаси, та була дуже відома Соснівка - курортне (дачне) містечко де були дачі найзаможніших "фамілій" Російської Імперії.
А що тепер робить цей хімічний монстр, щоб хоча-б частково компенсувати шкоду екології міста?
Згадав... Здає в оренду місту заводські очисні споруди.
Будемо чекати пана Фірташа... Можливо він щось зробить. щоб тепер вже його завод "не смердів". Навряд. Це ж треба гроші "викидати на вітер". Ярославський теж нічого не "викидав", а лише "викачував".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100