Захоплення будівель чи споруд, що забезпечують діяльність органів державної влади, або перешкоджання їх нормальній роботі ставить під загрозу життєзабезпечення об’єктів у зимовий період та може викликати проблеми із своєчасним виконанням бюджету та виплатою заробітних плат працівникам соціально-гуманітарної сфери області.

Про це в офіційному коментарі, надісланому інформаційному агентству «Прочерк», повідомила заступник голови Черкаської облдержадміністрації Тетяна Прітченко.

Таки чином заступник губернатора відреагувала на заклики деяких політиків до громадськості щодо блокування роботи обласної державної адміністрації та інших державних установ.

Як приклад Прітченко навела ситуацію, яка виникла 22 листопада. Тоді через 2-годинне блокування входу до Черкаської ОДА, в адміністрації була зірвано декілька запланованих заходів. Серед яких і засідання робочих груп з низки важливих питань. Серед яких – завершення будівництва перинатального центру, фінансування об’єктів до 200-річчя Тараса Шевченка, розгляд матеріалів до засідання регіонального комітету економічних реформ та колегії ОДА. Запрошені учасники заходів, серед яких були керівники установ, підприємств, організацій, просто не мали змоги потрапити всередину приміщення, оскільки вхід до будівлі був заблокований.

- Дії осіб, які підбурюють заблокувати будівлю обласної державної адміністрації, мають ознаку протиправних. Особи, які скеровують учасників протесту до таких дій, усвідомлюють суспільну небезпечність блокування державної будівлі і перешкоджання нормальній роботі органу державної влади. Але на відміну від решти учасників мітингів, чинні народні депутати чи кандидати у народні депутати, мають недоторканність і можливість уникнути кримінальної відповідальності за цей вчинок. Чого не можна сказати про решту осіб, які брали участь у цих діях, - наголошує Тетяна Прітченко.

Як визначено в ст.341 Кримінального кодексу України, захоплення державних споруд чи перешкоджання роботі органів державної влади карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #11 Черкаси 04.12.2013 19:26
дірку в бюджеті вже не закрити... а людям, щось казати потрібно!
зараз всі будуть винні, тільки не га**юкович з азіровим...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #10 Скептик 04.12.2013 15:17
Интересно, как блокирование админздания может повлиять на жизнеобеспечени е объектов в зимний период?! Если может, интересно, что это за объекты такие. А про срыв заседаний по архиважным вопросам - вообще смешно читать, ей-Богу! Ну просто всей области коллапсом чревато! :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #9 будячок 04.12.2013 14:57
Цитую Без ризику:
Якщо не працюватиме ОДА, абсолютно нічого не зміниться, навпаки, зекономляться гроші. ОДА і ОБЛРАДА дублюють одна одну, передають бумажки з кабінету в кабінет.

а хабарі - з карману в карман... :D цікаво, золоті уніТАЗІКИ не забилися!? :lol: а то панянка фінансування 200-річчя згадала: тіпа, "а свято де?" де-де - по гіспаніях, бермудах, канарах... тількине в бюджеті :oops: :oops: :oops:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #8 Нестор Іванович 04.12.2013 14:45
Скажіть *ерою нехай дасть чергове дурнувате доручення і ніяких проблем.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #7 Фотограф 04.12.2013 14:30
Цитую Оксана Колісник:
Найслабша влада області за всі роки, які я маю нагоду спостерігати за нею! зневаги до громади Черкащини ще не було ніколи!

Любезная, областной дыагностический центр уже работает, пойдите проконсультируй тесь у окулиста. У вас явно проблемы со зрением :lol: :lol: Несуществующую золотую пидкову, фимеру ликарни майбутнього памаранчевых ви видите, а областную детскую больницу, уже возведеный пенринатальный центр, речной вокзал, рекордный урожай, снижение цены на гречку с 25 до 7 гривень...никак не рассмотрите :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #6 Без ризику 04.12.2013 14:09
Якщо не працюватиме ОДА, абсолютно нічого не зміниться, навпаки, зекономляться гроші. ОДА і ОБЛРАДА дублюють одна одну, передають бумажки з кабінету в кабінет.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #5 Оксана Колісник 04.12.2013 13:24
Найслабша влада області за всі роки, які я маю нагоду спостерігати за нею! І найпихатіша! Стався шалений негативний відбір. Більшого дилетантства і зневаги до громади Черкащини ще не було ніколи!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #4 патриот 04.12.2013 12:38
Не нужно спекулировать создавшейся обстановкой.
Большей мерой вы решаете свои собственные шкурные вопросы.
Если там и попадут вопросы касающиеся общества, то вопросы единичные, иногда годами ждущие вашего решения.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 Воля 04.12.2013 12:28
Эта ....... не знает как казначейство проплачивает деньги.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 незнайка 04.12.2013 12:18
Зачем вообще в Черкассах получающие зарплату прациныки ОДА и СБТ разом з нымы? Никаса радовать?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100