реклама

реклама

Прізвищ кандидатів у нардепи, які зняли свої кандидатури з виборів до 4 грудня, у виборчих бюлетенях не буде. Про це в ексклюзивному коментарі інформаційному агентству «Прочерк» заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера.

– Станом на ранок 4 грудня, бюлетені ще не друкувалися, – зазначив Магера. – Тільки сьогодні форми бюлетенів будуть передаватися на підприємство для друку. За законом, ЦВК сьогодні має останній день для ухвалення рішення про скасування реєстрації кандидатів. Прізвищ тих кандидатів, реєстрація яких була скасована і які встигли за 12 днів до дня голосування подати заяви про зняття з реєстрації, в бюлетенях не буде.

Андрій Магера наголосив, що менше ніж за 12 днів до дня голосування кандидати не мають права звертатися до ЦВК про зняття з виборів. Їхні прізвища в будь-якому разі будуть у бюлетенях.

– Позначка «Вибув» може з’являтися в бюлетенях тільки в екстраординарних випадках, якщо, не дай Боже, хтось помре чи станеться ще щось надзвичайне, – наголосив Магера.

За його словами, штамп «Вибув» проставляють дільничні виборчі комісії, але лише на основі рішення ЦВК.

За даними Андрія Магери, раніше, під час президентських виборів, виникали ситуації, коли через неправильно проставлений штамп «Вибув» бюлетені визнавали зіпсованими.

– Ми будемо намагатися тримати це питання під контролем, щоб ні в кого не свербіли руки проставляти штампи «Вибув» не на основі рішення ЦВК, – наголосив Магера.

Нагадаємо, у 194-му виборчому окрузі про рішення зняти свої кандидатури з виборів заявили самовисуванець, президент автокорпорації «Богдан» Олег Свинарчук та представник Радикальної партії Олег Купрієнко (останній зняв свою кандидатуру на користь Володимира Мамалиги). У 197-му окрузі про відмову від участі у виборах заявив кандидат-самовисуванець Павло Костенко.

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 Фаина 04.12.2013 18:02
Заигрались мальчики. Хватит.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 незнайка 04.12.2013 17:04
Что теперь не ждать обещанных 25 тыс рабочих мест?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100