Черкаський апеляційний суд уже розглянув справи шістьох затриманих черкащан, які були затримані за штурм облдержадміністрації. Всім їм суд змінює міру запобіжного заходу з тримання під вартою на домашній арешт на 60 діб. На сьогодні заплановано розглянути ще чотири справи черкащан.

Як інформує у «Фейсбуці» юрист КВУ Тетяна Кавальчук, першим суд розглянув справу Сергія Духовського. Сторона захисту просила змінити арешт на особисте зобов’язання, народний депутат Федір Негой надав клопотання про взяття на поруки. Прокурор Сидоров вважав за можливе змінити на домашній арешт. Зрештою згідно з рішенням суддів міра запобіжного заходу була змінена на домашній арешт. Таке ж рішення було ухвалене і щодо черкащан Віталія Вечорика, Євгенія Суховенка, Юрія Мигаля, Дмитра Медяника та Романа Зуболєя.

Нагадаємо, що після першого штурму облдержадміністрації працівники міліції доставили до Соснівського районного відділу міліції 58 осіб. Опісля кілька з них міліція відпустила. Запобіжні заходи для затриманих обирали одночасно аж у п’яти судах.

Як відомо, 30 січня Апеляційний суд Черкаської області звільнив з-під варти та залишив під домашнім арештом підозрюваних у штурмі Черкаської ОДА Олександра Овчиннікова, Олександра Шульгу. Під домашнім арештом і надалі залишатиметься Олег Снігур, а от розглядати по суті апеляційне провадження щодо Віталія Сабашенка суд був позбавлений можливості, тому залишив його під вартою з визначенням застави у розмірі 24360 грн

За клопотанням прокурора рішенням суду змінили запобіжний захід із тримання під вартою на більш м’який – особисте зобов’язання президентському стипендіату Владиславу Компанійцю.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100