Поряд із протестами та арештами громадян у місті Черкаси активізувалися шахраї, які хочуть нажитися на людському горі, пропонуючи допомогти звільнити затриманих за грошову винагороду. Про це в коментарі «Прочерку» повідомив колишній керуючий справами Черкаського міськвиконкому, адвокат агенції «ПРАВ.КОМ» Микола Кудрявцев.

– До нас звернулися мати та дружина затриманого з проханням про допомогу. Як виявилося, їх тривалий час не повідомляли про затримання, а згодом вони намагалися відшукати чоловіка й сина, але не знали, до кого звернутися по допомогу. Просто біля ізолятора тимчасового тримання, куди вони зверталися у пошуках, до них звернувся незнайомий чоловік, який назвав себе «правозахисником», та запропонував допомогу. Так званий «правозахисник» одразу назвав чималу суму коштів за свої «послуги», та, отримавши її,.. зник у невідомому напрямку, – розповідає Микола Кудрявцев. – Вже цього ж дня його мобільний телефон перестав відповідати. І навпаки, на телефони родичів затриманого почалися нічні дзвінки від невідомих, які розповідали про жахливі умови перебування у слідчому ізоляторі, щоденні тортури і катування. Звісно, невідомі пропонували допомогу і вимагали... гроші! На щастя, ошукані родичі вирішили не повторювати помилок і звернулися до адвоката.

Фахівець наголошує: за нинішнім законодавством жоден «правозахисник» не має права брати участь у кримінальному провадженні. Це може робити лише адвокат.

– При зверненні до адвоката не соромтеся попросити копію свідоцтва про право зайняття адвокатською діяльністю та витяг із реєстру адвокатів. Уникайте нав’язливих пропозицій допомоги, особливо просто в суді, райвідділі або в іншому подібному місці. Перевіряйте інформацію про вашого захисника, адже нормальному адвокату немає потреби приховувати дані про себе, – радить фахівець.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #1 незнайка 06.02.2014 17:51
Вот так Одарыч и втрапыв Теперь незнамо кто будет и когда возмещать убытки горбюджета
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100