З 2 лютого набув чинності Закон України «Про усунення негативних наслідків і недопущення переслідування та покарання осіб із приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань». Відповідно до цього, як і в Генпрокуратурі, так і на обласному рівні були створені робочі групи для опрацювання цього питання. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив прокурор Черкаської області Геннадій Дем’яненко.

 

– У прокуратурі області вже створена робоча група з метою забезпечення належного виконання Закону та ефективного розслідування кримінальних проваджень про злочини, пов’язані з масовими акціями протесту. Групу очолюю я, а до її складу входять мої заступники, начальники управлінь, відділів та старші прокурори прокуратури області, – зазначив прокурор області.

Він зазначив, що до кримінальної відповідальності за масові заворушення, що мали місце під час штурму ОДА 23 та 27 січня було притягнуто 66 осіб.

– Під час кримінальних проваджень було затримано 61 особу. Запобіжний захід у вигляді взяття під варту було обрано 45 особам. На сьогодні під вартою перебуває всього 17 осіб. Наша позиція була така – це гуманізація запобіжного заходу. Але прошу розділяти позицію стосовно запобіжного заходу і стосовно звільнення осіб від кримінальної відповідальності. Закон вступає в дію лише після того, як на сайті Генеральної прокуратури України буде розміщена інформація Генерального прокурора України про виконання всіх вимог цього Закону. А звільнення підозрюваних у масових заворушеннях від кримінальної відповідальності чи покарання – це додаткова вимога Закону. І буде реалізована після того, як він вступить в закону силу, а саме з 18 лютого цього року, – додав Геннадій Дем’яненко.

Як наголосив прокурор, якщо закон набуде чинності, то під його дію підпадуть і депутат міськради Максим Булатецький та звільнений заступник міського голови Черкас Павло Карась, які нині перебувають у розшуку.

При цьому прокурор уточнив, що розслідуються і факти підпалів автомобілів і присутність на заходах «тітушок».

– Все розслідується у межах кримінального провадження. Усе, що є в журналістів, в інтернеті – все з’ясовується. Повірте мені, до відповідальності будуть притягнуті всі. Я, наприклад, не розділяю, чи це тітушки чи не тітушки. Оцінку дамо всім незаконним діям і особам, що брали участь у масових заворушеннях.

Дивіться також ВІДЕО.


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #13 бюджетники 11.02.2014 13:51
Цитую Вася:
Два запроданца ,верните Черкассам сквер за драм театром :-x :-x :-x


Кому возвращать, а, можете пофамильно? не тем ли черкасцам, которые высказали своё отношение к скверу за ОДА, нагадив, разрушив лавочки, поломав клумбы, кустарники. Этим героям вернуть?
Что-то не видно их, как они восстанавливают дружной компанией скверик.

А тем черкащанам, которые там проводили время у фонтана, кушали мороженое на лавочках, гуляли с детьми, любовались скульптурами зимой, освежались прохладой фонтана летом - к которым отношусь и я, им фиолетово, у кого на балансе сквер - у чмр, у ода, у дирекции парков, да хоть у Булатецких или Одаричей.

Почему-то ни одного скверика или парка с фонтаном Булатецкий, или Одарич, или Даценко, или другие известные в городе люди не построили, не отсроили, не возвели. Почему?! Зато как грибы растут Крещатик сити, Любавы центры, Машбуд-молл и прочие, которые не принадлежат черкасцям.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #12 nnk3 11.02.2014 11:18
Цитую Вікторія:
"Зниклого безвісти на майдані черкаського журналіста Комарова" черкаська міліція знайшла в обласній лікарні.

не Вадима ли Комарова??
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #11 Вікторія 10.02.2014 20:20
"Зниклого безвісти на майдані черкаського журналіста Комарова" черкаська міліція знайшла в обласній лікарні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #10 Васо 10.02.2014 17:42
Меня всегда умиляли подобные выражения типа "... можуть потрапити ..."

а с такой же вероятностью "... можуть і НЕ потрапити ..." )))))))))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #9 ПацЫфисты против 10.02.2014 15:53
Цитую Правда:
Карасю треба не амністію, ....! :-x

Пашка-няшка, зачетный пупс. .....!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #8 незнайка 10.02.2014 15:39
А пистолетик как ушел в люди?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #7 voleyland 10.02.2014 14:54
В который раз повторяю. Если судить из того, что на самом деле происходило во время первого штурма держадминистрац ии, то нет реальных юридических оснований утверждать, что Булатецкий и Карась организовали штурм. Единственным обвинением может быть только озвученный Булатецким призыв подойти ближе ко входу и попроситься, чтобы представителей (то есть не всех собравшихся на митинге, а только несколько человек) пустили вовнутрь. Насколько я помню, то он даже подчеркнул "мирно войти". А сразу после его слов ещё до того, как кто-либо из митингующих успел дойти до дверей ОГА, буквально через 2-3 секунды (не минуты, а именно секунды!) начали взрываться то ли петарды, то ли шумовые гранаты и фактически ситуация стала неуправляемой. Вернее ситуация была управляемой, но явно не Булатецким и Карасём.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #6 Вася 10.02.2014 14:28
Два запроданца ,верните Черкассам сквер за драм театром :-x :-x :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #5 незнайка 10.02.2014 14:23
Конкретно Сколько человек было задержано именно 23 января?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #4 Хи-хи 10.02.2014 14:20
Класне фото! Ніби два школярика що нашкодили, а батьку сказати бояться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100