Член політради ВО «Батьківщина», опозиціонер Максим Поляков останні дні проводить на Майдані. Тут живе, тут спить і територію «демократії» не залишає.

polyakov    

Відкритий конфлікт із народним депутатом від Партії регіонів Антоном Яценком призвів до того, що Поляков зараз почувається в безпеці лише на території Майдану в столиці. А з ініціативи ще одного регіонала – екс-мера Черкас, народного депутата Володимира Олійника – у Верховній Раді зареєстровано проект постанови щодо створення тимчасової слідчої комісії ВР про перевірку обставин доведення до банкрутства підприємства «Уманьхліб». Максим Поляков вважає це особистою помстою. А регіонал Яценко нещодавно у ЗМІ заявив, що Поляков замовив його викрадення і вбивство.

– Ваше постійне перебування на майдані викликане загостренням конфлікту?

–  Я перший у країні, хто озвучив ідею регіонала Яценка про звернення до Президента щодо введення в країні надзвичайного стану. І всі ці речі – карні справи, переслідування, те, що мене нібито оголосили в розшук, пов’язані виключно з тим, що я розкрив плани регіоналів. Мені і моїм близьким почали надходити особисті погрози. Зараз я відчуваю себе захищеним тільки на території Майдану. Якщо мене не викрадуть – це єдине, що може бути. Але все одно я Уманщину оголошую вільною від Партії регіонів…  В Умані люди сказали: ми не проміняємо воду на свободу, ми не хочемо, щоб у нас із кранів текла кров. Яценко знайшов собі допомогу в боротьбі зі мною: Володимир Олійник зареєстрував постанову у Верховній Раді щодо створення тимчасової слідчої комісії для перевірки діяльності батьківщинівця Максима Полякова. Це рівень державних справ. Тобто особисту помсту регіонали переводять на державний рівень і рівень державної боротьби зі мною.

Невідомо чому днями з’явилося багато повідомлень про те, що я перебуваю у розшуку. Але я знаходжусь на майдані, я абсолютно відкритий. До мене жодних звернень слідчих не було і немає. Більше того, я переконаний, що мені вдасться знайти приміщення, я запрошу слідчих, аби вони взяли в мене будь-які коментарі, будь-які пояснення і зробили будь-які допити. І я закликаю, аби це було публічно, при телекамерах. Я готовий спілкуватися з будь-яким слідчим на території майдану.

– У яких умовах ви живете на майдані? Чи є поруч з вами черкащани, однодумці?

– Для мене це умови фантастичні. Я все життя займаюся спортом, живу в наметах і борюся з режимом. Тому я щасливий, що зараз перебуваю в незалежній країні – хай це маленький острівок, але це незалежна країна. Тут реальна демократія, справжній український дух. Тому в цьому плані я абсолютно щасливий. Єдине – я хочу, щоб цей острівок поширився, і такою була вся наша країна – незалежна від злодіїв, корупціонерів, золотих унітазів…  Зі мною багато хлопців-уманчан, у мене також багато друзів-киян. Кожні півгодини до мене хтось приїжджає, запитують, чим допомогти, що привезти в намет. Є справжні друзі, які не бояться. Я дякую тим, хто в такий час просто не боїться навіть взяти слухавку.

– Ыз політиків хтось підтримує, зокрема, нещодавно про свою підтримку заявила народний депутат Леся Оробець?

– Я був задоволений, коли в неділю зустрівся з Арсенієм Петровичем Яценюком, він мене підбадьорив і сказав «Тримайся!». Тому для мене підтримка лідера є дуже важливою, підтримка команди нашої «Батьківщини».

– А які стосунки з черкаською «Батьківщиною»? Ви не відчуваєте себе «за бортом»?

– Насправді, революція завжди показує, хто в опозиції. Хто на папері щось очолює, а хто реально бореться. Ті, хто сьогодні в розшуку, під домашнім арештом, хто сьогодні перебуває в СІЗО, в лікарнях, – оце і є опозиція. І ті, хто на майдані. А той, хто сидить вдома чи у «Фейсбуці» щось пише – ми розуміємо ціну такої опозиції.

Я людина неконфліктна. Хто хоче боротися, хай бореться поруч зі мною. Хто хоче працювати з владою, хай сідає з нею, але відверто каже, що він ыз владою. Жодних звинувачень до будь-кого в мене немає. Час усе показує, навіть ті люди, які роблять дуже багато помилок, з часом стають на правильний шлях.

– Як ви можете прокоментувати заяви Антона Яценка про те, що ви його переслідуєте?

–  Я знаю, що Яценко погрожував людям, які в Умані обіймають керівні посади, аби вони виконували його волю… Яценко казав, що я наркоман. Я його закликав: давайте здамо аналізи в будь-яку клініку. Я це хочу зробити публічно. Але, якщо Яценко відмовиться це робити, ми будемо розуміти, хто з нас неадекватний.

– Ви зараз бачите способи розв’язання конфлікту щодо ситуації з «Уманьхлібом»?

– Конфлікту з «Уманьхлібом» не було і не може бути. Яценко заявив, що я повинен віддати акції. Але доктору економічних наук не вистачило розуму подивитися, що з червня 2013 року акції повернуті. Мало того, частина їх повернута працівникам заводу «Уманьхліб», звичайним трударям. Так само мене можна було звинуватити в тому, що я підірвав вежі в Нью-Йорку. Всі ці звинувачення, карні справи – перша, друга, зараз буде третя, четверта. Будуть знаходити щось у той час, коли я працював заступником міського голови чи ще на якихось керівних посадах – все що завгодно.

– Ви оголосили акцію про збір підписів за відкликання депутата Яценка…

– Зараз над цим працює моя команда, ініціативна група. Коли пішли збирати підписи на базар, дуже багато людей підходило, щоб поставити свої підписи. Казали, що не хочуть крові, не хочуть, аби від їхнього імені депутат робив такі заяви (про надзвичайний стан, – ред.). Він мажоритарник і не має права звертатися з такими закликами. Адже представляє округ, який підтримує майдан. Йому Черкащина дала мандат, чітко зрозуміло, що Черкащина його й забере.


– Ви себе вважаєте небезпечним для Антона Яценка, Партії регіонів?

–  Я себе вважаю небезпечним для політичної кар’єри Тулуба, Яценка, Олійника, Бодрова. Це люди, які по 10 разів міняли партії, борються проти власної країни. Таких у політиці не повинно бути.

– Які настрої людей на майдані? Які прогнози роблять лідери опозиції?

– Люди втомилися і хочуть рішучих дій. Я переконаний, що ці рішучі дії будуть. Я більш ніж переконаний, що жодного шансу утриматися в регіоналів немає. За лідерів опозиції я казати не можу, скажу, що б я чекав. Компромісний варіант – це відставка Януковича. Для мене це – мінімум. А максимум – я бачу незалежну європейську країну, де працює економіка, де люди вчасно отримують заробітну плату, де є вільне слово. Хоча б на рівні Польщі.

реклама

Коментарі  

 
-1 #4 Мефодій 18.02.2014 22:47
Цитую рай для бедных:
там случился конфликт и этот поляков проиграл

прав тот у кого больше прав)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 рай для бедных 18.02.2014 17:58
там случился конфликт и этот поляков проиграл
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #2 ЛЮДА 18.02.2014 16:37
Ми всі український народ, який проти зл...нної влади - Тулуба, Яценка, Олійника, Бодрова!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 бест 18.02.2014 16:34
Яценко - з б..ди р...г...ів, тому очевидні такі дії!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100