bi1 23 лютого активісти Майдану виявили центр переведення в готівку фінансів сім’ї Януковича на вулиці Олеся Гончара, 35 у Києві, на території елітного житлового комплексу Da Vinci. Працівники офісу заявили, раніше тут було стільки грошей, що їх не встигали складати до сейфів. Про це Цензор.НЕТ повідомила активістка і журналістка Тетяна Чорновол, яка була на місці подій.

«У цьому офісі, згідно з нашими даними, Артем Пшонка (син екс-генпрокурора Віктора Пшонки, народний депутат від Партії регіонів – ред.) збирав відкати, хабарі і все, що можливо для Януковича. Саме в цей офіс приїжджали люди, які привозили кошти в «Сім’ю», – зазначає Тетяна Чорновол.

Виявилося, що підприємство, яке займалося будівництвом нового Межигір’я для Віктора Януковича під Конче-Заспою, зареєстровано, за словами активістки, за тією ж адресою, на 9-му поверсі вищевказаного офісу.

«Ми піднялися на 9-й поверх, і там виявився дуже ексклюзивний ресторан, де в акваріумі плавали омари. В одному з кабінетів цього ресторану ми знайшли вельми цікавий список, в якому значилися прізвища осіб, ймовірно власників спеціальних карт цього клубного ресторану. На карті кожного з відвідувачів зберігається по 20 тис невідомо чого. Можливо, це такий собі ліміт на замовлення, за рахунок якого вони могли поїсти», – припустила активістка.

Очолює згадуваний список Артем Пшонка, а досить відомий в Україні Курченко розмістився всього лише на 16-му місці.

У цьому списку є Сергій Шахов – одіозний бізнесмен з Луганської області, колишній депутат Луганської обласної ради, який «прославився» технологією «підкупу виборців» шляхом роздачі їм 50 грн в обмін на паспортні дані, які опісля використовував у своїх валютних махінаціях. Був замішаний у численних схемах з «відмивання» грошей, співпрацював з так званими конвертаційними центрами, які займалися незаконним переведенням у готівку і конвертацією валюти.

Після того, як Віктор Янукович став президентом, Шахов, за словами Тетяни Чорновол, входив до його найближче оточення, де займався звичною йому справою – переведенням у готівку валюти для «Баті».

«Коли ми стали спускатися нижче, то виявили цілий поверх, де якраз цей Сергій Шахов проводив більшу частину свого часу – там зберігалася інформація щодо різних підприємств і звіти банків. У нього на столі активісти знайшли запрошення від Віктора Януковича на святкування його ювілею в ресторані «Монако». В офісі від певних осіб ми дізналися, що Януковичі молодші також час від часу з’являлися в цьому офісі», – повідомила Чорновол.

Колишньому черкаському нардепу Губському закидають близькість із "Сім'єю Януковича"

Колишньому черкаському нардепу Губському закидають близькість із "Сім'єю Януковича"


На 5-му місці у згадуваному списку значиться український олігарх Богдан Губський. За інформацією журналіста, у 1990-х входив до так званої «Київської сімки», членами якої були відомі і впливові лідери СДПУ(о), в тому числі Віктор Медведчук і Григорій Суркіс. Матеріальний стан оцінюється в $228,5 млн. Помічений за активним «збиранням земель» в Черкаській та Київській областях. Також Богдан Губський одного разу обирався народним депутатом від Черкащини та програв парламентську кампанію у 2012-му році.

На 7-му місці в цьому списку розмістився Ельбрус Ослановіч Тедеєв. Він – народний депутат від Партії регіонів, президент Асоціації спортивної боротьби України. Тедеєва зараховують до організованого злочинного угруповання Савлохових, яка свого часу була однією з найбільших в Україні.

«Працівники офісу розповіли, що раніше тут було дуже багато грошей, дуже і дуже багато. Тут стояли сейфи, які були буквально забиті грошима. Працівники офісу, коли заходили – бачили пачки цих грошей на столах і навіть не встигали їх класти на місце. Але ми, звичайно, там вже нічого не знайшли. Офіс до нашого приходу був уже ретельно почищений, не було не тільки грошей, а й багатьох папок з документами, багато папок виявилися порожніми, залишилися фактично ті документи, які були для них нецікаві – інше вони вивезли», – розповіла Тетяна Чорновол.

На поверсі, де засідав Артем Пшонка, висіли портрети Сталіна і Петра І, а також портрети Януковича.

«Коли під час Майдану я проходила одного разу повз цей офіс, то запитала в охоронців, чому там всі вікна наглухо завішані жалюзями. Мені відповіли, мовляв, тому що Майдан... Я кажу, – Можливо, тому що це офіс Януковича? – Охоронці відповіли мені, – Ну, мабуть, що так. Тому, насправді, це не просто офіс Пшонки. Це був більше офіс Януковича, де Пшонка просто працював над переведенням у готівку коштів Януковича», – підсумувала Чорновол.

реклама

Коментарі  

 
0 #5 Хома 25.02.2014 17:12
Видите как знающие боятся, непонимающих дурачков из себя корчат. Наверное рыло тоже в пуху...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #4 Знаючий 25.02.2014 11:57
Маячня, як і більшість того, що робиться зараз...Якісь міфічні списки, ресторан Монако, Губський, землі...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 Loki 25.02.2014 11:27
А следы кашкетыка его жоны, происходящего из извесного черкасского бутика там не найшлы? ))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Нестор Іванович 25.02.2014 10:10
Молодець Тетяна, а до цього прохвоста Губського у слідчих буде ще багато питань. Та мабуть краще буде привезти його до колишніх виборців у Канів і Золотоношу, дуже вже їм хочеться "подякувати" за труди його.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 стiйкий нацiоналicт 25.02.2014 09:50
геть банду Моссад
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100