реклама

реклама

Фото: provce.ck.ua

Фото: provce.ck.ua

Щоб стабілізувати ситуацію в області і в районах необхідно якнайшвидше сформувати владні структури і брати політичну відповідальність за економічний і соціальний стан на Черкащині. Важливим у цій площині є і якнайшвидше призначення голови обласної державної адміністрації. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив нардеп від «Батьківщини» Леонід Даценко.

Нардеп вважає, що це не повинна бути одіозна кандидатура, яку не сприйме громадськість. З іншого боку, не варто очікувати ідеальної людини, бо вона нині просто не зможе працювати в умовах системи, яка будувалася всуціль на корупції.

– Я чув звинувачення, мовляв, у Київ деякі представники черкаської громади їздили на таємну зустріч лобіювати кандидатуру Бондаренка (Нагадаємо, що у четвер увечері відбулася зустріч представників черкаської Народної ради з Міністром Кабінету Міністрів Остапом Семераком – ред.). Мене це дивує! У парламенті був розподіл між опозиційними партіями щодо зони відповідальності. За Черкащиною була закріплена партія «УДАР», яка через свої кадрові можливості мала пропонувати людей на місця. Я звертався до лідерів партії в Києві і Черкасах, щоб вони чітко сказали, кого пропонують у владу і чи беруть на себе відповідальність за ситуацію в області. Я так зрозумів, що цю квоту «УДАР» взяв, але потім від повної відповідальності почав відмовлятися. Тому й виникла ця ситуація, коли представники різних церков, реагуючи на ситуацію, запропонували провести обговорення з лідерами політичних сил, щоб не було хаосу. І ніяких кулуарних домовленостей, ніби ми, політики, побігли до владики Іоана домовлятися за кандидатуру голови ОДА, не було! – заявив Леонід Даценко.

Даценко нагадав, що саме народна рада пропонувала Бондаренка на посаду губернатора.

– У Черкасах ми сформували народні ради – праобраз нової влади на місцях. Багато хто говорив, що ми займаємося дурницями, бо, мовляв, коли це народна рада постане в Україні. Але я вірив, що через народні майдани ми таки виборемо собі свободу. І нині через ці народні майдани ми запропонували кандидатуру на голову обласної державної адміністрації – це керівник обласної «Батьківщини» Анатолій Бондаренко. Я виходив до людей і говорив з ними. У багатьох було багато питань до цієї кандидатури. У тому числі і в мене. Та якщо ми вже вирішили йти саме таким легітимним шляхом, то треба оприлюднювати це рішення і вимагати його виконання, – пояснив Леонід Даценка. – Так, була кандидатура Юрія Тимошенка, якого чи то «УДАР», чи то інші сили пропонували. Однак він пішов назустріч громадськості і відмовився від посади, бо його не затверджувала громадськість.

Нардеп нагадав, що Черкащина вже має клопіт з першим кадровим призначенням – з призначенням начальника УМВС області. Нині досі проходять мітинги проти цього призначення.

– Тому за ініціативи Юрія Ткаченка і відбулася зустріч представників черкаської Народної ради в Кабінеті Міністрів. Ми висловили позицію черкаської громади і попросили центральну владу якнайшвидше прийняти рішення. Бо з одного боку треба брати відповідальність на себе, а з іншого боку у багатьох є бажання люструвати усіх. Та ідеального керівника ми нині не знайдемо. Бо вся система була побудована на корупції і ідеальна людина там не зможе працювати. Отже, у столиці ми висловили прохання, по-перше, якнайшвидше врахувати думку громадськості та вирішити питання по керівнику обласної міліції. А по-друге, ми не наполягали, але просили врахувати думку народної ради Черкас, яка висунула на посаду голови Черкаської ОДА Анатолія Бондаренка. Нині запросіть хоч Обаму з Америки, хоч самого Ісуса Христа, але я впевнений, що через тиждень і в ньому знайдуть недоліки! Бо ситуація доведена до межі! Саме тому ми звернулися до Кабінету Міністрів, – сказав Леонід Даценко.

При цьому Даценко нагадав, що 9 березня громадськість святкуватиме день народження Шевченка, а 10 березня урядова делегація планувала поїхати в Канів. Очевидно, що до цього Черкащина вже має бути з керівником.

реклама

Коментарі  

 
0 #8 1357911 09.03.2014 11:53
Про які КВОТИ ви говорите, панове? Не лише Черкащина, країна в ступорі! Область має очолити або Томенко, або Гриценко (екс-міноборони. Я швидше - ЗА Гриценка
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #7 Гонта 08.03.2014 21:09
Цитую О.ЧУПРИНА:
Якщо ви панове депутати дійсно вболіваєте за справу,їдьте до в.о.Президента та просіть направити в область Василя Цибенка.

Кандидатуру В.Цибенка підтримую. Один з найпоряднішних керівників області за всі роки Незалежності. Але чи спрацюється він з сьогоднішнім керівництвом держави?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #6 О.ЧУПРИНА 08.03.2014 14:13
Якщо ви панове депутати дійсно вболіваєте за справу,їдьте до в.о.Президента та просіть направити в область Василя Цибенка.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #5 ольга 08.03.2014 11:33
Нам постоянно говорят,не нравятся министры-та не обращайте внимания, это не надолго, пару месяцев и переизберем, в губернаторы надо срочно и пусть даже не лучшего, лишь бы был, создается впечатление, что и война власти на руку.Как стыдно, перед погибшими на майдане, Бондаренко нельзя в губернаторы, не вижу ни мудрости. ни честности
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 nnk3 08.03.2014 05:44
"Мене це дивує! У парламенті був розподіл між опозиційними партіями щодо зони відповідальност і..." Дивуйся далі, не довго лишилося! Ти, наш бранець. чим нам, гродамськості, знадобися, а? Відповідай, вже час!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 народ 07.03.2014 20:41
Пипец, вот это достижение погибших на Майдане, чтобы сейчас в том числе и на Черкащине запроданцы тулубовские к власти приходили. Интересно, а народ также как он собрал людей против начальника УВД, тоже собираться будет высказывать недовольство по этому поводу. Тогда уж лучше ликвидировать Черкасскую область вообще и присоединить ее к Киевской. Доморощенных князьков будет меньше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+29 #2 комент 07.03.2014 18:46
Тепер зрозуміло, чому Бондаренко бистренько під шумок сколотив Народну раду, щоб потім далі не мати перешкод до влади. Тулубовський ставленик - то йому .... ...... а тепер в до влади знову рветься. Ганьба! якщо такі кадри будуть у владі - докр...дуть, що папереднік не встиг.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 незнайка 07.03.2014 18:45
У нас девчата каневские в фаворе А они кого пропонують?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100