Ольга Галушко, яка отримала важку черепно-мозкову травму під час штурму Черкаської облдержадміністрації 23 січня, перенесла третю операцію. Дівчині зробили пластику зведення черепа, прикривши титановою пластиною пошкоджене місце, інформує видання «Рідна Черкащина».

Із дня на день Ольгу мають виписати з обласної лікарні, де вона зараз перебуває.

– Олі зробили третю операцію, лікування йде за планом. Уже готують до виписки. Дочка почуває себе задовільно, працює на комп’ютері, активна. Тільки плутається трохи в словах, швидко втомлюється. Сильна. Якщо в перші тижні після травми лікарі давали їй рік-два на реабілітацію, то з такими успіхами, як у неї, відновлення може відбутися набагато швидше, – сказала Наталія Миколаївна.

За її словами, нині Ользі благодійники пропонують поїхати на подальше лікування й реабілітацію в Польщу. Втім, жінка побоюється, що через слідство в кримінальному провадженні, відкритому обласною прокуратурою за фактом завдання Ользі тяжких тілесних ушкоджень, дівчину не випустять з країни.

–Сьогодні дзвонив слідчий, просив, щоб ми приїхали й підписали документи. Про результати слідства нам нічого не кажуть, пояснюють, що це таємниця, йдуть допити, – зауважила Наталія Миколаївна.

Тим часом у міліції звітують, що вже допитали 230 працівників ОДА та 160 міліціонерів у пошуках кривдника черкащанки.

Про деталі того вечора 23 січня, коли з 4-го поверху будівлі ОДА невідомий скинув Ользі на голову важкий квітковий вазон, дівчина не пам’ятає. Пам’ятає лише, що на акцію протесту, яка переросла у штурм ОДА, йти не збиралася, але її покликали знайомі студенти.

Після виписки з лікарні Ольга житиме в Черкасах. Тут її друзі й колеги. Завдяки благодійним пожертвам коштами на лікування, за словами Наталії Галушко, вони забезпечені.

Нагадаємо, що в ніч штурму ОДА 23 січня Ольга Галушко отримала черепно-мозкову травму через те, що їй на голову кинули з вікна четвертого поверху вазон.

Керівництво області запевняло, що дівчину лікують безкоштовно. Однак згодом стало відомо, що гроші на лікування закликають надсилати на рахунок братів, яких у Ольги немає, та батька, без якого дівчина росла 20 років. Черкаські опозиціонери ж просили нардепа Миколу Томенка сприяти лікуванню дівчини в Литві та Німеччині.

Крім того, кілька днів після штурму ОДА 23 січня наполегливо ширилася інформація про те, що Ольга загинула.

реклама

Коментарі  

 
+1 #6 007 16.04.2014 20:14
Але чомусь дійсно ті хто брав участь у різного роду заходах до влади не рвуться. А ті хто лише язиками ляпав та ховався за спини людей зараз нами керують. Пожинаємо те що посіяли а тепер мовчіть а то станете сепаратистами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #5 Нестор Іванович 16.04.2014 20:00
Турчинов і сеня кролік разом із колегами силовими міністрами наполегливо просяться щоб їм вказали на двері - жидного покароного злочинця ні за сепаратизм, ні за злочини силовиків, ні злодіїв з бюджету.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 незнайка 16.04.2014 19:27
Тогда еще пистолетик стибрили Шукають табельную зброю или уже нашли?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #3 Loki 16.04.2014 18:40
"Невідомому", скинувшому вазон, дадуть таки четвертий місяць, шоб мог (как традиционно повелось в былые времена, возрождённые сегодня нынешними батянами), "залягти на дно у знайомого в ростове-папе"?((.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 нквд 16.04.2014 17:50
Езжай в Чернигов там твой дом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Хома 16.04.2014 17:46
Блин, во милиция работает.. Весь мир видел, как на девочку скинули вазон у....ды от власти, а их никак не найдут. Не удивителбно, что их так легко на востоке пинками из отделений выгоняют...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100