Учора в дитячому оздоровчому таборі «Холодноярська республіка» села Леськи, що під Черкасами, відбулася урочиста лінійка з нагоди посвячення дітей в холодноярці. В урочистостях взяло участь обласне керівництво, зокрема, голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

Цікаво, що в таборі відпочивають діти не лише з Черкащини, а й зі Сходу та Півдня. Це близько 20 діток з Донецька, Слав’янська, Краматорська, Криму. Всього ж зараз в таборі 46 дітей.


– Усі батьки цих дітей практично вихідці з Черкащини. Їх батьки нині живуть хто в Умані, хто в Тальному, хто в інших районах області. Дітки за той час, що вони побули в нас, вивчили краще мову, вже цитують Шевченка, розповідають багато цікавого, що почули завдяки перебування в таборі. А до нас же приїжджають і художники, і музиканти, і історики, і вчителі з іноземної мови. Також їздимо з дітьми на річку, на екскурсії, – розповідає директор ДОТ «Холодноярська республіка» Іван Мороз.

Він виступив ідейним натхненником і організатором створення табору. Ідея – закохати дітей в

Україну, щоб вони пишалися тим, що є українцями. У табір набрали дітей від 7 до 14 років. Проте коли привезли дітей-переселенців, то їх взяли також, хоч по віку вони були трішки старшими або трішки меншими за інших.

Табір знаходиться на балансі ТОВ «Добробуд». Також заклад підтримує місцеве ТОВ «Агро-Старт». Раніше на місці табору вже діяв студентський табір праці та відпочинку.

– Він пропрацював всього два роки. Так, ми пройшли не на нове місце, проте ми все переробили. Тут тепер є комфортні умови для дітей. Тут є гаряча і холодна вода. Надалі, у майбутні роки табір, звісно, буде платним. В цілому ж я сподіваюся, що в країні настане мир і ми тут налагодимо постійну роботу. Я є начальником відділення міжнародної поліцейської асоціації. Я бачив за кордоном, зокрема, в Америці, як працюють дитячі табори. Хочу щось подібне зробити на Черкащині, – каже Іван Мороз.

Посвячення діток в холодноярці, очевидно, є важливою подією в житті малечі. На цьому наголосив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. Він зауважив, що приємно бачити в таборі разом дітей з різних куточків України.

– Україна може бути сильною тоді, коли всі ми разом: південь і північ, захід і схід. Зараз ви молоді, вам слід досягати успіхів. А для цього треба бути мужнім і сильним, гарно навчатися, любити батьків і Батьківщину. Також хотів побажати вам робити лише добрі справи, – зазначив голова ОДА.

Юрій Ткаченко роздав дітям подарунки, а керівництву табору вручив сертифікат на музичний центр для дітей.

Детальніше дивіться ВІДЕО.


реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100