реклама

реклама

Черкаська прокуратура рапортує, що найрезонанснішу медіа-проблему регіону не спричиняла місцева влада

Черкаська прокуратура рапортує, що найрезонанснішу медіа-проблему регіону не спричиняла місцева влада

Органами прокуратури Черкаської області розглянуто звернення директора ТРК «Антена-плюс» Володимира Мамалиги з приводу припинення ретрансляції телеканалу «Антена-плюс» оператором «Воля кабель» ТОВ «Черкаські телекомунікаційні системи», а також тиску обласної та міської влади на засоби масової інформації. Про це інформує прес-секретар прокурора області Ольга Лактіонова.

Перевіркою установлено, що провайдером ТОВ «Черкаські телекомунікаційні системи» з 18.05.2011 дійсно припинено ретрансляцію телеканалу «Антена-плюс» в аналоговому форматі. Однак, на даний час ретрансляція здійснюється в цифровому форматі.

Зміна переходу ретрансляції телепрограм телерадіокомпаній у тому числі і ТОВ ТРК «Антена –плюс» на цифровий формат пов’язана з розвитком новітніх технологій і здійсненням ТОВ «ЧТС» заходів, спрямованих на перехід на сучасні цифрові технології. Договором  № 407 від 28.04.2006, укладеним між телеорганізацією та оператором – провайдером, – формат сигналу не визначено.

Будь-яких фактів надання вказівок керівництву ТОВ «Черкаські телекомунікаційні системи» щодо припинення ретрансляції програм телеканалу «Антена-плюс» з боку службових осіб Черкаської обласної державної адміністрації, органів місцевої влади чи правоохоронних органів, –не встановлено.

Згідно висновку Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, порушень з боку ТОВ «Черкаські телекомунікаційні системи» не виявлено.

За результатами проведеної перевірки 27.05.2011 прокуратурою м. Черкаси прийнято рішення про відмову в порушенні кримінальної справи щодо службових осіб ТОВ «Черкаські телекомунікаційні системи», службових осіб Черкаської обласної державної адміністрації та Черкаської міської ради за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів у зв'язку з відсутністю в їх діях складу злочину, передбаченого ст. 171 КК України на підставі п. 2 ч. 1 ст. 6 КПК України.

реклама

Коментарі  

 
-1 #4 Alex 09.06.2011 17:48
2Абрек: причем тут указания власти? Нацсовет точно также сказал, что обвинения Антенны в политическом давлении или нарушении телеком законов, абсурдны. Им посоветовали идти в хозсуд, но почему то туда Мамалыга особо не рвется.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Гальмуй 09.06.2011 10:01
Попередження за декілька місяців -це раптово! ("..телеканал, який раптово перестали показувати…"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Абрек 09.06.2011 09:38
В Черкассах прокуратура вообще ничего не видит. Она только слышит и чётко выполняет указания власти. :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Хочеш проблем пойди ГПУ 08.06.2011 18:10
Бандиты давным давно эти пустяковые вопроссы порешали б......
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100