На Соборній площі в м.Черкаси 12 листопада буде встановлено інтерактивний пам’ятний знак на честь героїв Небесної Сотні і воїнів АТО. Пам'ятний знак являтиме собою металеву конструкцію з вбудованим рідкокристалічним екраном, на якому цілодобово проектуватимуться фотографії, імена та інформація про героїв Небесної Сотні та воїнів АТО, що загинули захищаючи Україну. Виготовлення та встановлення пам’ятного знаку організували активісти громадянського руху «За процвітання Черкащини» на чолі з Наталією Нетовкіною.

Ще влітку активісти руху згуртували у Черкаському національному університеті громадські організації і спеціалістів з питань архітектури та художнього мистецтва, щоб усі разом могли долучитись до створення пам’ятника героям-черкащанам. Розмаїття ідей вигляду майбутнього монументу зрештою зводилося до спільного прагнення зробити його дійсно народним. Приклад справжнього народного пам’ятника – саморобна дошка з фотографіями загиблих на Майдані героїв, яку небайдужі активісти ще в лютому власноруч встановили на Соборній площі Черкас. Вона стала місцем скорботи і пам’яті, люди щодня приносять туди живі квіти. Але з часом через атмосферний вплив вона почала руйнуватися. Тому ідея замінити дошку з фотографіями на більш стійку сучасну форму знайшла фахове рішення — створити металеву конструкцію з вмонтованим екраном, на якому б відображалась інформація про Героїв Небесної Сотні та загиблих у зоні АТО черкаських воїнів. Таким чином, жителі та гості Черкас зможуть спостерігати за героями, що творили нову історію країни, наживо. На замовлення Громадянського руху «За процвітання Черкащини», стелу виготовив один із черкаських майстрів за ескізом відомого архітектора Івана Попеля.

– Мені доводилось створювати чимало подібних пам’ятних знаків, стел. Однак ніколи ще не працював із таким натхненням, – відзначає майстер Микола Грицик. – У результаті, стелу було зроблено у рекордний строк – за два дні! Це металева конструкція висотою у 2,5 метри, обшита композитними металевими пластинами матового чорного кольору. Її вага – близько двохсот кілограмів, а екран захищає броньоване скло.

реклама

Коментарі  

 
0 #8 Україна 07.11.2014 09:38
Дуже хочу повноцінний пам"ятник "Небесній Сотні",але запропоноване не розумію,вони янголи,і замкнути їх в металеву труну,заглядати їм в очи по телевізору,я не розумію таких пам"ятників.І чорне на площі ніяк не дивиться.Щей я так розумію за зупинкою?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #7 Україна 07.11.2014 09:29
Цитую Ще той:
Нормальний проект і рішення. Це мабуть тимчасова конструкція - інформаційна.
І при чому тут Нетовкіна до ригів?

Нетовкіна з породи Жуковської,вони як сестри близнюки ,такі собі "добрі" та "благодійні" підр..жки..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #6 Олексій 07.11.2014 08:52
Дійсно проект не дуже продуманий, та й по великому рахунку даний меморіал необхідо переносити на Кірова, вздовж алеї від памятнику "Афганцям" до пагорбу Слави. Це місце "шлях" вже досить символічні для нашого міста.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 коли Олійника посадять 07.11.2014 08:49
Цитую Ще той:
Нормальний проект і рішення. Це мабуть тимчасова конструкція - інформаційна.
І при чому тут Нетовкіна до ригів?

Сумніваюсь що тимчасова.А Нетовкіна рига,подивіться матеріали в інеті ПРУ Нетовкіна,там і фото і статті,як новорозвивальщі ца з ригами бігала,поки ПРУхи в ОБ не перетворились.Хто хто,а Нетовкіна,точно "не наш єнот",і скупка бабулєток її "виборчо-благодійним" фондом тому ще один доказ.Шкода що майданівці з такою Б. вошкаються..На Пагорбі Слави,хто гундяєвські пєснопєнія во славу Раши організував?Нетовкіна.Пам"ять майте.Нетовкіна рига.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 Ще той 07.11.2014 01:54
Нормальний проект і рішення. Це мабуть тимчасова конструкція - інформаційна.
І при чому тут Нетовкіна до ригів?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Тася 06.11.2014 22:36
Абсолютно недолугий проект,він не вписується ні в ансамбль площі,ні в саме поняття пам"ятника.Повний несмак!Та і не Нетовкіній цим займатись.І хто взагалі дозволив це ставити,давайте кожен на Соборну ставити що хочемо.Хіба герої не заслуговують на більше?В цьому взагалі відсутня душа,каваавтома т якийсь.Не помолитись за героїв,не лампадку поставити..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Черкаси 06.11.2014 22:28
До пам"ятника хочеться приносити квіти,а не стояти перед одороблом з телевізором.Така ф..ня для реклами в метро має стояти,роліки крутити.Хто проект узгодив?Хай Нетовкіна під своєю ювелірною лавкою таке ставить,дивитьс я кого її колеги риги в..ли...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 АТО ВІЙНА 06.11.2014 22:25
ХТО РИГІ НЕТОВКІНІЙ ДАВ ПРАВО БРУДНИМИ РУКАМИ ТОРКАТИСЬ ПАМ"ЯТІ "НЕБЕСНОЇ СОТНІ"??? (НЕТОВКІНА ЧЛЕН ВИКОНКОМУ ПР-ПРУ-ОПОБЛОК)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100