реклама

реклама

У п’ятницю у Корсуні-Шевченківському місцеві жителі на три години перекривали трасу Київ-Ізварине. Таким чином вони привертали увагу до приватизації через Держкомземагенство десяти гектарів землі, яку місцеві використовували під городи вже більше десятиліття.

Фото надав активіст Юрій Путря

Фото надав активіст Юрій Путря


Як інформує ТСН, у більшості містян відібрали городи, якими вони користувалися понад 20 років. Обласне управління Держземагентства передало земельні ділянки у приватну власність, нікого при цьому не попередивши.

Людям не запропонували також приватизувати наділи. Тож понад 400-та гектарів перейшли в приватну власність. Приміром, 6 гектарів, які раніше ділили між собою 50 господарів, тепер перейшли одній родині. Інша частина людей, які отримали землю, взагалі з інших областей. Містяни обурені, тепер вони не мають можливості господарювати. Як виживуть у такі скрутні для країни часи без своєї городини - люди не уявляють. Кажуть, у Держземагентстві процвітає корупція. Мовляв, таким чином чиновники заробляють гроші.

«Подія була гучною. Акція зібрала близько 200 людей. До неї долучились очільники району та депутати міської і районної ради. Люди були збурені діями місцевої влади, що вони не хочуть діяти та захистити їхні інтереси», – повідомив в коментарі «Прочерку» активіст Юрій Путря.

Фото надав активіст Юрій Путря

Фото надав активіст Юрій Путря


«Вимоги пікетувальників: звернутися до голови ОДА з вимогою про відкриття кримінального впровадження проти держслужбовців обласного Держкомзема та місцевого. Також звернутися до Верховної Ради про внесення змін до Закону «Про Державний земельний кадастр», а саме надавати місцевому самоврядуванні довідку про наявність вільних земельних ділянок», – повідомив Юрій Путря.

У Держземагентстві тим часом усі звинувачення відкидають, обіцяють вирішити питання вже наступного тижня.

Фото надав активіст Юрій Путря

Фото надав активіст Юрій Путря


Якщо влада не зверне увагу на їхні проблеми, люди готові 3 квітня перекрити залізницю і їх навіть не лякає кримінальна відповідальність.

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 О,Б. КУРЕНИЙ 29.03.2015 19:14
Зёмы! Респект и уважуха. Так держать пока и власть не вкурит!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #3 Абрек 29.03.2015 17:30
:o Де взялася ТАКА траса??????
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #2 адекватний 29.03.2015 10:01
Ну звісно по нашому. 10 років люди використовували незаконно і безплатно, а тут коли хтось пішов законним шляхом та отримав документи починаємо майданити. А самі за 10 років чому не приватизували, чи навіщо, воно ж і так наше і податок платити не треба, і на субсідію не повпливає. Ось і вся сутність народу у всьому. Европа це життя по закону а не влада натовпів попри все.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Зацікавлена 29.03.2015 01:33
Ти ба! Давненько головне управління Держземагентств а у Черкаській області своєю роботою не відзначалось, а тут ще й так резонансно, що аж обурена маса людей піднялася. Мабуть, дійсно, земельники так запрацювалися, що 400 га землі розданої невідомо кому, люди вже не змогли пробачити. От і маємо....
Цікавим залишається факт короткотривалої пам'яті нашого губернатора, який ще 2 лютого ц.р. на координаційній нараді вимагав 100 відсоткової заміни керівництва всіх територіальних відділів Держземагентств а у районах. Однак, як у байці "а віз і нині там". Висновок: або забули про вимогу або такий хід справ комусь вигідний.
Цікаво на що спроможеться влада в тижневий термін даний людьми для вирішення питання повернення землі?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100