реклама

реклама

Управлінці районних відділів культури разом із головами районних профспілкових організацій сьогодні під час спільного зібрання визначились із кандидатурою, яка могла б очолити управління культури ОДА.

Близько ста учасників зібрання одноголосно підтримали кандидатуру голови обласної профспілкової організації працівників культури Черкащини, колишнього начальника управління культури Василя Марштупи. Це в коментарі «Прочерку» підтвердив сам Василь Васильович.

Василь Марштупа зізнається: саме він був ініціатором організації зустрічі.

– Я взяв на себе сміливість зібрати представників галузі, тому що ми маємо на сьогодні управлінську кризу. Через це на зібрання я запросив саме управлінців, щоб люди сказали своє вагоме слово. Тому що в нас немає мистецької кризи. Заслужені та народні як співали, так і співають. А от управлінська криза в нас є, – переконаний Василь Васильович.

За його словами, загалом обласна організація пропонувала до розгляду 6 кандидатур претендентів на посаду. У списку були: голова Черкаського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України Ольга Мартинова, працівник управління культури Черкаської ОДА Наталія Осипенко, заступник начальника управління культури Черкаської ОДА Микола Суховий, працівник управління культури Черкаської ОДА Галина Федоряка, відомий на Черкащині режисер Алла Данилюк і сам Василь Марштупа.

Крім того, учасникам зібрання пропонували висунути кандидатуру серед присутніх учасників. Однак пропозицій не надійшло, і врешті представники галузі культури підтримали кандидатуру Василя Марштупи.

У листі, адресованому голові Черкаської облдержадміністрації Юрію Ткаченку, представники галузі просять очільника області врахувати їхнє бачення того, хто має очолювати культуру області, і просять замість управління культури створити департамент.

– Маючи таку потужну область, як Черкаси, маючи скільки культурного простору і продукту, ми мусимо це зробити. Ну от бачу я, що це мусить бути департамент культури. Департамент має вирішувати питання і національних меншин, і туризму, і релігії... Це все слід об’єднати в один потужний кулак. Управління культури недостатньо на Черкащину, а його ще пробують скоротити. Це не те, що не бажано, це – недопустимо! – говорить Василь Марштупа.

Нагадаємо, що Василь Марштупа очолював управління культури до 27 серпня 2012 року. Звільнив його з посади тодішній голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб. Лише через півроку, 23 лютого 2013 року, для управління культури знайшли начальника. Ним стала Наталія Джура. Пропрацювала пані Джура на посаді до 5 травня 2014 року. Після цього начальника для управління знайшли майже через рік. 3 квітня 2015 року ним став Олексій Власов, однак протримався на посаді 4 місяці, звільнившись наприкінці липня.

реклама

Коментарі  

 
-1 #21 Iван 22.09.2015 04:44
Сказали, що Данилюк сама відмовилася. А жаль.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #20 ми 17.09.2015 18:42
На коментарях здебільшого стоять мінуси! Не хваліть сам -себе!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #19 ми 17.09.2015 18:41
Василь Васильович за вами дуже багато гріха! Подумайте, треба вам ця посада!?
Ви не МЕНЕДЖЕР! НЕ знущайтеся з галузі!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #18 ми 17.09.2015 18:39
НЕ хваліть сам себе! Сам викликав, сам провів, сам оголосив, і перемогу відсвяткував! Ай - я -я! ТА вас не можна допускати в це крісло!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #17 ми 17.09.2015 18:37
Ми були свідками БЕЗДІЄВОСТІ Марштупи В. !
ВАСИЛЮ ВАСИЛЬОВИЧУ, А ВИ КРАЩЕ ПОСПІЛКУЙТЕСЬ З КОЛЕГАМИ ВІДВЕРТО, ЯКЩО ХОЧЕТЕ ЗНАТИ ПРО СЕБЕ ПРАВДУ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #16 жах 17.09.2015 18:24
Господи, не доведи до повернення цього КРАХУ! Молю і благаю!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #15 Віктор 17.09.2015 17:34
Цитую небайдужа...:
Всі працювали при Тулубу зараз працюємо при цій. І кожен вимагає роботу на свій смак. Можна обливати гряззю всіх. Головне щоб людина була фахівцем.І реально робила свою роботу. Не так як два останні попередники.

Фахівцями вважають себе і палачі, та це не моральний принцип.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #14 Василь Марштупа 16.09.2015 16:52
Дякую Вікторові за коментар та можливість публічно перепросити за ту подію.Дійсно мене(та й не тільки мене) тоді змусили так вчинити. Не знімаю з себе відповідальност і, але прошу врахувати обставини чому в подальшому я був звільнений,циту ю Тулуба "-Як керівник,який не справився з поставленими завданнями". Насправді ж я звільнився за власним бажанням... Наостанок закликаю всіх працівників культури до толерантності. Адже у нас спільна висока та почесна об"єднуюча мета духовного збагачення нації.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #13 Василь Марштупа 16.09.2015 15:07
Цитую черкащанка:
Можливо хтось забув-хочу нагадати. Саме пан Марштупа вимкнув мікрофон на Тарасовій горі у часи Тулуба щоб не прозвучало слово правди від громади. Саме цей чоловік "гастролював" з артистами в агітгрупах на підтримку партіі регіонів... Щось у нас коротка память!

Шановна "Небайдужа" тішить те що Ви,як і я насправді патріот України.Бачу єдину відмінність між нами,що Ви намагаєтесь змішати політиканство з мистецтвом,а я ніколи цього не робив і не робитиму.Спробуйте переосмислити свій патріотичний запал...Прийдіть до мене,поговоримо ,впевнений що порозуміємось.І,до речі,крім Черкаських козаків я ні з ким та ні за кого не гастролював.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #12 Василь Марштупа 16.09.2015 14:51
Шановні добродії! Я дякую Вам за небайдужість та активну громадянську позицію. З коментарів бачу,що існують різні думки та позиції з приводу події,яка відбулась 15 вересня,а саме нашого зібрання і це мене надзвичайно тішить,адже це і є принципово демократичний процес...Вважаю за необхідне зауважити,що одностайне довір"я управлінців та лідерів профспілок галузі культури всієї області(крім 4 які утримались)незв ажаючи на розвиток подій у майбутньому, покладає на мене ВЕЛИЧЕЗНУ відповідальніст ь за стан галузі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100