реклама

реклама

Ключі від квартир, придбаних за бюджетний кошт, вручили сьогодні чотирьом родинам загиблих бійців і одному учасникові АТО, який залишився без ніг.

Нагадаємо, напередодні Новим роком голова ОДА Юрій Ткаченко разом з нардепом Сергієм Рудиком вручили ключі від квартир 12 атовцям та сім’ям загиблих бійців АТО.

– Велика подяка сім’ям, які тримаються і не опускають руки, – сказав під час сьогоднішньої церемонії заступник голови ОДА Віталій Коваль. – Держава повинна виконати перед ними свій обов’язок.

Як повідомив Віталій Володимирович, сьогодні «закрито» ту чергу, яка існувала станом на 31 грудня 2015 року. Ключі від квартир вручено Ірині Пожарській (дружині загиблого Дмитра Пожарського), Анні Заплішній (дружині загиблого Олександра Бердеса), Вікторії Панченко (дружині загиблого Олексія Панченка), Дмитрикові Петрушенку (синові загиблого Андрія Петрушенка) та учаснику АТО Юрію Ляшенку, який втратив функціональні можливості нижніх кінцівок. Оскільки Юрій Степанович лікується у госпіталі, ключі вручено його дружині Оксані Миколаївні.

Як зазначив директор департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА Олександр Криворучко, вчора в усі силові структури, районні держадміністрації було розіслано листи, щоб вони до 11-12 січня встановили учасників АТО з інвалідністю І-ІІ груп та сім’ї загиблих учасників АТО, які потребують поліпшення житлових умов, щоб можна було сформувати список для придбання житла за бюджетний кошт у 2016 році.

У своєму виступі Анатолій Панченко, батько загиблого Олексія Панченка, подякував державі за турботу, але наголосив на тому, що піклування про живих і збереження пам’яті про загиблих воїнів АТО повинне бути справою всіх органів влади, включно з місцевим самоврядуванням. Він запропонував, зокрема, створити в області меморіали загиблим і сформувати картотеку полеглих із зазначенням місця їхнього поховання та фотографією могили, щоб було видно, в якому вона перебуває стані.

– А ще закликаю посадовців, щоб у кожному вашому кабінеті висіла фотографія хоч одного воїна, який загинув. Коли ви будете бачити його обличчя, вам, можливо, буде соромно робити деякі речі та приємно робити добро для людей, – запропонував Анатолій Миколайович.

Після завершення заходу журналісти поспілкувалися з членами сімей загиблих. Так, Дмитрик Петрушенко, який живе з мамою Вікторією в бабусиному помешканні в Каневі, розповів журналістам, що тримає в руках ключі від однокімнатної квартири в Черкасах.

– Цю квартиру нам віддано за тата, – сказав малий.

А його мама Вікторія повідомила, що їй не довелося звертатися про надання квартири – представники влади самі запропонували їй стати на квартирний облік.

– Чесно кажучи, не думала, що щось вийде. Тож дякую владі за такий подарунок. Тим більше приємно, що квартира у Черкасах, де в дитини буде більше можливостей для розвитку, – сказала у своєму коментарі Вікторія Петрушенко. – А крім того, ця квартира буде для Дмитрика пам’яттю про його тата...

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100