реклама

реклама

Меморіальний рідкокристалічний екран, який встановили на Соборній площі Черкас у 2014 році і який демонстрував інформацію про героїв Небесної сотні й загиблих воїнів АТО, не працює з літа минулого року. Як «Прочерку» повідомили ініціатори його встановлення, для відновлення роботи екрана-пам’ятника потрібно 12 тис. грн.

Нагадаємо, монумент було встановлено за ініціативи громадянського руху «За процвітання Черкащини» на чолі з Наталією Нетовкіною. Влітку телевізор вийшов з ладу через вплив високих температур. Апарат відправили на ремонт, але полагодити його не вдалося.

Громадський активіст Сергій Ладан, який на прохання Наталії Нетовкіної опікувався встановленням пам’ятника, в коментарі «Прочерку» розповів, що на момент монтажу телевізор для монументу коштував у межах 5-6 тис грн.

– Ми встановили пам’ятник своїми силами за допомогою «Самооборони», – розповів Сергій Ладан. – Ця акція набула значного резонансу, тому що це потрібно було робити. Оскільки бойові дії ще тривають, то, як на мене, встановлення такого інтерактивного монументу з можливістю оновлення, було слушною ідеєю. В університеті пройшло громадське обговорення, і цей пам’ятник було зроблено таким, як запропонувала громадськість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Черкасах встановлять інтерактивний пам’ятник українським героям

На думку Сергія Ладана, помилкою було те, що екран-пам’ятник нікому не передали у власність, і він залишився «нічийним».

– Коли екран вийшов із ладу, я у «Фейсбуці» закликав черкащан скинутися, щоб придбати новий телевізор, – пригадує активіст. – Але тепер він коштує 12-13 тисяч гривень. Я виділив трохи своїх грошей, ще одна людина перерахувала 100 гривень, і на цьому все «заглохло». Тим часом, багато хто справедливо нарікає на «чорну діру» в центрі Черкас.

Сергій Ладан зазначив, що через зайнятість на основній роботі тепер не може приділяти багато часу громадській діяльності, але готовий займатися пам’ятником, вдосконалити його, щоб захистити телевізор від перегріву. Але вся справа – у браку коштів.

– Хочеться вірити, що цей пам’ятник удасться відновити спільними зусиллями. Можливо, щось виділить Наталія Нетовкіна, щось – голова ОДА, щось – міський голова?.. – припускає активіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нетовкіна є власником помешкання у статусному «Амбассадор Хаус»

РЕАКЦІЯ СОЦМЕРЕЖ:


реклама

Коментарі  

 
+2 #26 бульба 07.02.2016 22:13
Цитую мадонна:
Цитую Ладан вирішує за всіх?:
А ви радилися з громадськістю, пане Ладан, чи хоче вона бачити надгробок Нетовкіної в центрі міста? Ставте надгробки в и хочемо там бачити нормальний меморіал, а не ваш надгробок!!!

учітє матчасть! надгробок стоїть над гробом
щодо меморіалу хтось радився з громадськістю чи ваша особиста думка видана за усю громаду?
спочатку дізнайтесь вартість меморіалу і строки його будівництва, а потім пропонуйте
моя особиста думка що екран - саме те що потрібно, його інформативність в рази вища а вартість в рази менша за усілякі дошки, меморіали тощо до яких ходитимуть раз в рік.
для зменшення перегріву найефективніше і найдешевше в даному випадку широкий шатровий дах (двоярусний) від сонця і снігу плюс кулери від компа плюс часткове тонування скла плюс термоізоляція боксу

Це не для наших ... Раз зробили і працює десятиріччя? А піарнуться ? А грошенят підзбирати та поживитись?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #25 бульба 07.02.2016 22:09
Цитую марина:
Достаточно одному депутату скинуться, не позорьтесь!

А попіариться? Кому потоібна робота щоб про неї ніхто не знав. Суть сьогоднішньої влади. Зробив на копійку сто гривень вклав в медіа для піару. Незробив нічого тисячу на піар і єфект той же.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #24 Ото так 07.02.2016 14:44
Пане Ладан, погугліть тему чи почитайте газети за листопад 2014 року. Встановили таки "інтерактивний пам’ятник". Не морочте голову своєю стелою, хоча суті це не міняє.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #23 Гоша 06.02.2016 15:08
Цитую марина:
Достаточно одному депутату скинуться, не позорьтесь!

Если бы наши депутаты имели совесть,которая помогла бы почувствовать позор.они бы в лучшем случае-застрелились.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+37 #22 Гость 06.02.2016 10:25
Цитую Турист:
У нетовкиной все ассигнования сейчас "идут"на разбудову орехового туризма на Чигиринщине,ну а ткаченко-её вдохновитель и организатор.Хотя если на територии Чигирина построят курятник,а на это добро дала рада Чигирина.а это практически все регионалы,а главная у них(депутатов)э то регионалка слубська.то туризм с запахом мочевины будет цвести и очень пахнуть.

Да, если построят курятники можно будет поставить крест на Чигиринщине!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-13 #21 Ладан Сергій 06.02.2016 08:41
по питання Нетовкіної - не памятаю, щоб вона піарилася на цьому. Один раз було дано інтервью, коли була встановлена стелла, коли було ІСТВ і 1+1 іт.д.
http://provce.ck.ua/u-cherkasah-vstanovlyat-interaktyvnyj-pamyatnyk-ukrajinskym-heroyam/

http://procherk.info/news/7-cherkassy/28331-na-sobornij-ploschi-vstanovili-pamjatnik-z-ekranom
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-20 #20 Ладан Сергій 06.02.2016 08:36
Ще раз. Це не памятник! Це інт ерактивна стела із можливістю деомнструвати відео із звуком та фото. По питанню вирішення установлення - це не МОЯ особиста думка, були громадські обговорення і слухання. Було затверджено установлення. Якщо когось там не було - це не питання громади, що хтось кудись не прийшов. Багато чого твориться в місті, де не всі примають участь. Слідкуйте за діяльністю громади. Впевнений, що ця стела - це не нагірше що можна гудити в цей час. Була думка демонтрувати на екрані різну інформацію. В тому числі, де можна отримати допомого АТО, родичас небесної сотні, важлива інформація в цьому напрямку. Ще раз - вдячний багатьом небайдужим, хто обробляв фото, надавав інформацію. Впевнений - стела буде відновлена скоро, вже є люди, готові долучитися до роботи. дякуємо!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-15 #19 Ладан Сергій 06.02.2016 08:22
Цитую Москаль Чарівник:
Да пане Ладан, всьо нормально, тільки він чогось не фуричить. Зато при -25 работає! І багато у нас днів з такою температурою? надаю пропозицію: над памятником звести обєкт "накриття" штук за 100, встановити там потужні кандьори для стабільних +20 ше штук за 100, створити комісію штатних інженерів із харошими зарплатами. Якшо правильно все організувать, будуть і гроші, і заняття на пару років!

При мінусовій температурі все гаразд. Екран вийшов з ладу через прямі сонячні промені.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #18 Жучка 05.02.2016 23:43
Главную площадь города превратили в кладбище. Крест, обмотанный грязными тряпками, венки, свечи, этот черный дырявый знак, публичные богослужения - и всё на площади. Жаль, что областной город постепенно превращается в пгт. Черкассы.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #17 Пропозицыя так пропозыция 05.02.2016 18:51
Летом Солнце на день выключать!!!! А включать Луну. От неё хотя и света меньше, но зато не так нагревать стэллу будет. А ночью всёравно всегда прохладнее, даже при включенном Солнце. На переключателе "день-ночь", денег можно срубить не меньше, чем при возведении солнцезащитного саркофага!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100