реклама

реклама Делікат

реклама

Дослідницько-аналітичний центр «Енігма» в період з 21 по 24 серпня провів дослідження електоральних настроїв мешканців міста Черкаси стосовно виборів до місцевих органів влади, які відбудуться 31 жовтня цього року. Лідирують такі кандидати як нинішній мер Сергій Одарич (25,6%), директор телерадіокомпанії «Антена-плюс» Володимир Мамалига (9,4%) та лідер громадського руху «З вірою у майбутнє!» Валерій Пащенко (6,2%). Але найпопулярнішою серед опитаних черкащан була відповідь «Ще не визначився» – 45,6%.

– Оскільки до початку виборчої кампанії неможливо говорити про визначений перелік учасників, ми не намагалися запропонувати їх попередній список. Тому ми запропонували респондентам самим відповісти на питання, за якого кандидата на посаду міського голови вони готові голосувати, – пояснює виконавчий директор дослідницько-аналітичного центру «Енігма» Володимир Присяжнюк.

Такий підхід дав несподівані результати.

– Наприклад, у списку осіб, яких респонденти хотіли б бачити в кріслі мера з’явилися постаті, які не заявляли і навряд чи заявлять про свої мерські амбіції. У нас епізодично готові підтримати і колишніх мерів Володимира Олійника, і Анатолія Волошина. З іншого боку, ми дізналися про потенційного кандидата на посаду міського голови, який про себе публічно не заявляв, але і не поспішає спростувати таку можливість. Це Олександр Соколовський, підприємець і голова міської організації Народної партії, – каже пан Володимир.

Соціолог стверджує, що у черкащан є попит на нові політичні обличчя

Соціолог стверджує, що у черкащан є попит на нові політичні обличчя

Соціологи стверджують: те, що в опитуванні лідирує графа «Ще не визнавчився» свідчить, що кандидатам у мери треба працювати і працювати.

– А ще це свідчить про те, що в Черкасах є попит на нових кандидатів, але зараз люди їх не бачать. Бо жодної політичної кампанії такі кандидати ще не розгорнули. Отож, змінювати думку громадян за два місяці ще можливо, але для цього потрібні радикальні кроки, – підсумовує Володимир Присяжнюк.

Всього у згаданому опитуванні взяло участь 598 респондентів. Опитування проводилося в усіх районах міста методом випадкової вибірки. Похибка становить не більше 2%.

реклама

Коментарі  

 
0 #5 Портной судья 12.09.2010 22:38
Лэд Зеппелин Вы прямо в точку, а как на счет кандидата Влизло
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 Гарант 30.08.2010 21:24
Ни фига. У нас в Черкассах на такой политике тяжело что-то вообще "сварить". Тем более такие опросы. Хотя у Мамалыги с Воротником имеется карманный "Центр медиинициатыв", но там вообще - вешайся.Глянешь на результаты - хоть стой хоть падай.
А тут хоть что-то правдободобно. тем более, господа, слова - случайная выборка или статитошибка - существуют во всех опросах. Зайдите хотя бы на википедию.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #3 Костя 30.08.2010 18:42
Несомненно перед нами эконом-вариант политтехнологич еского проекта формирующая социология". Да и фразы на манер - случайная выборка и статистическая ошибка свидетельствуют об отсутствии всякого понимания у аффторов исследования. Бред по определению.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Alex 30.08.2010 17:22
А зря вы так думаете. Рейтинг мамалыги как человека ежедневно пиарящегося кроме выходных на телевидении, еженедельно в газете. при этом на протяжении нескольких лет постоянно повторяющего с ТВ, что идет в мэры, получился маленький. Вообще у меня такое впечатление, что опрос проводили на входе и выходе из горисполкома.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Лэд Зеппелин 30.08.2010 13:34
Рейтинг Мамалыги - выше, чем у Пащенко, Волошина и Олийныка, вместе взятых?! Считайте, поверил! "Энигма" сработала на троечку с натяжкой - слишком явно ушки заказчика торчат. :o
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100