реклама
Sucurity Police

реклама

У травні Рада опозиційних сил Черкащини провела в обласному центрі акцію на захист свободи слова. Тоді опозиціонери називали Сергія Тулуба ворогом преси. Зараз вони звертаються до нього по допомогу

У травні Рада опозиційних сил Черкащини провела в обласному центрі акцію на захист свободи слова. Тоді опозиціонери називали Сергія Тулуба ворогом преси. Зараз вони звертаються до нього по допомогу

Рада опозиційних сил Черкащини все ще вірить, що голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб може втрутитися у конфлікт, що виник між телеканалом «Антена-плюс» та оператором кабельних мереж «Воля».

Нагадаємо, що директор телекомпанії «Антена-плюс» Володимир Мамалига переконаний: припинення трансляції телеканалу відбулося «за вказівкою голови Черкаської обласної державної адміністрації Сергія Тулуба». У свою чергу представники оператора радили не переносити конфлікт в політичну площину, мовляв, хоч з 18.05.2011 і припинено ретрансляцію телеканалу «Антена-плюс» в аналоговому форматі, проте ретрансляція здійснюється в цифровому форматі. Рада опозиційних сил Черкащини підготувала звернення до губернатора з проханням вплинути на ситуацію. Нижче наводимо текст звернення:












Голові Черкаської обласної

державної адміністрації

С. Б. Тулубу

Шановний Сергій Борисович!

До Вас звертається Рада опозиційних сил Черкащини з проханням втрутитись у ситуацію, пов’язану із закриттям телеканалу "Антена - плюс".

18 травня 2011 року місцевим оператором кабельних мереж, що діє під брендом «Воля», було припинено трансляцію цього популярного черкаського незалежного телеканалу.

Адміністрація кабельного провайдера, який є монополістом на місцевому ринку кабельних мереж, жодним чином не повідомила ТРК про відключення. Відключення відбулося всупереч діючій ліцензії на мовлення ТРК «Антена-плюс» НР №0064-м від 03 квітня 2006 р., що чинна до 03.04.2016 р. Згідно з умовами ліцензії, ТОВ «ТРК «Антена-плюс» має здійснювати мовлення в кабельних мережах міста Черкаси, що належать ЗАТ «Комерційна телекомпанія «TGS» та ТОВ «КЕТСіК» відповідно на каналах CK-24 та SK-23 в обсязі 24 години на добу. Корпоративні права означених операторів згодом придбала компанія з іноземними інвестиціями «Воля», створивши правонаступника, що отримав у монопольне володіння всі кабельні мережі міста Черкаси — ТОВ «Черкаські телекомунікаційні системи» («ЧТС»).

Мовлення ТРК «Антени-плюс» передбачено на вищеназваних каналах умовами переоформленої ліцензії оператора програмної послуги. Згідно із законодавством України, оператор кабельних мереж зобов’язаний виконувати умови ліцензії на мовлення, виданої ТРК «Антена-плюс», а між ТРК та оператором кабельних мереж укладена на період дії ліцензії некомерційна угода про співпрацю та поширення телесигналу по місту Черкаси.

ТРК «Антена-плюс» мала близько 36 тисяч абонентів в базовому пакеті оператора «Україна». Жодної копійки телеканалу оператор багатоканальної телемережі не сплачував. Жодних угод про надання контенту телеканалу та дозволів на використання телепродукту, що належить ТРК «Антена-плюс», з цифровою телемережею ТОВ «ЧТС» або «Волі» ТРК «Антена-плюс» не укладала та не надавала. Фактично цю подію водночас із іншими правочинами, що здійснив оператор, можна вважати крадіжкою власного продукту ТРК «Антена-плюс» та порушенням авторських та суміжних прав телеканалу.

Цифрова мережа «Волі» у Черкасах налічує не більше кількох сотень підключень. Тобто переведення ТРК «Антена-плюс» у цифровий формат означає позбавлення десятків тисяч черкащан права на отримання інформації та можливості перегляду незалежного місцевого мовника. А враховуючи, що багатоканальна телевізійна мережа, що належить «Волі», є практично єдиним засобом (не враховуючи інтернет-мовлення) доставки контенту телеканалу абонентам міста, припинення трансляції означає знищення єдиного незалежного телеканалу, що працював у Черкасах. Доступу до інформації позбавлено більше ста тисяч глядачів телеканалу «Антена-плюс».

Адміністрація телеканалу зробила всі можливі кроки для поновлення трансляції телеканалу. Також директор телеканалу «Антена-плюс» звертався до прокурора Черкаської області із заявою на протиправні дії провайдера програмної послуги.

Протягом багатьох років ЗМІ, об’єднані назвою «Антена», залишалися вільними та критично налаштованими по відношенню до будь-якої влади. Однак свободу слова вдалося зберегти і за часів «злочинного режиму Кучми», і за часів «демократичного режиму Ющенка».

Органи прокуратури на всі звернення та скарги з боку журналістів, депутатські звернення з цього приводу не реагують та відбуваються виключно формальними відписками. Навіть попри оприлюднені факти порушень законів та Конституції України не виступають на захист прав та свобод журналістів та громадян. Національна Рада з питань телебачення та радіомовлення та її регіональний представник відверто відмовляються втручатися в ситуацію та виконувати функції, передбачені ст. 13 Закону України «Про Національну Раду з питань телебачення та радіомовлення».

Уже чотири місяці більше десяти співробітників «Антени» залишаються без засобів до існування, а самі підприємства можуть завдяки вимушеній зупинці просто збанкрутувати. А найголовніше — Черкащина та її мешканці залишилися без одного з небагатьох вільних друкованих ЗМІ та єдиного телеканалу, що зберіг свою незалежність. Десятки тисяч мешканців області позбавлені конституційного права вільного доступу до інформації.

Шановний пане голово! Неодноразово Президент України В.Ф.Янукович і ви, як голова ОДА, наголошували на необхідності діалогу між владою і опозицією, підтримуючи європейські стандарти свободи слова та демократії.

Нині одним з головних шляхів налагодження такого діалогу та можливої співпраці Рада об’єднаної опозиції Черкащини вважає реальне утвердження в області основоположних принципів свободи слова та вільної діяльності незалежних ЗМІ. Тому ми віримо, що Ваша принципова позиція щодо цих питань допоможе у відновленні законності і черкащани найближчим часом зможуть знову дивитись ТРК "Антена - плюс" у звичному режимі.

Лише конкретні дії влади можуть переконати громадськість Черкащини у тому, що владні структури області і словом, і ділом можуть стояти на сторожі демократії.

Надіємось на Вашу підтримку та розуміння.

З повагою,

координатор Ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко

реклама

Коментарі  

 
0 #7 Фелікс 22.09.2011 10:10
"АНТЕНА" - сила, яку бояться "герой України" Тулуб, Одарич, Бродський і інші нацмени!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #6 Kotovsky 21.09.2011 11:37
Дааа... Не повезло опозиции с "рупором". Не с теми связались. Репутацию, заработанную долгими годами "обгаживания" и "обхаживания" вот так за несколько месяцев "типа в опозиции" так просто не отмыть - воды в Днепре не хватит, да и жалко на ЭТО тратить столь ценный природный ресурс.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #5 Знаю 21.09.2011 09:27
Під час "режиму" Ющенка "Антеннє" жилося дуже навіть непогано, незважаючи на те, що вона в останні хвилини режиму Кучми об Ющенка ноги витирала. Чи може я не правий? ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #4 АпазицЫя 20.09.2011 20:51
Льоня не пей больше вместе с Мамалыгай пиво,он на тебя негативно влияет."антена",если ты помнишь,неплохо "выживала" и при Кучме,и при Ющенке.Жировала,а не выживала.Тут тебе и засветившийся в 2002 "заробитчанин от журналистики" т.Воротник("выборЫ шуфрича")и 2003(выборы в Мукачево).Помошника нар.депа Шуфрича-тов.Воротника тоже забыл?Как обгаживал "помаранчеву революцию"в 2004,тоже не помнишь?Как "антена"в 2005-2009 за бабки славила Черевка-наверно на почве пивомании тоже память отшибло?Да и сейчас за твоей "широкой координационной спиной"Воротник с Мамалыгой шарахаются по кабинетам ОДА выпрашивая индульгенцию и договариваются о сотрудничестве.Тока Тулуб оказался принципиальнее тебя и на жидкий развод не повёлся.Ну не нужны ему палёные "телепузики",не нужны...Льоня,будь последовательны м - или "Цюлюб" или "Пане Голово"!А то знаешь - "манкуртизмом"пованивает.Отак от,как то.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #3 Вільнодумець 20.09.2011 18:24
опозиція навіть віршика путнього вигадати не може
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #2 Черкащанин 20.09.2011 18:23
Очередной БРЕД!!! :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Семенюта 20.09.2011 18:04
Поздно батенька, поезд ушел
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100