реклама

реклама

Вдосконалення, внесені до електронної платформи бюджету, забезпечать такий рівень прозорості та захищеності процесу голосування, що могли би  врятувати будь-які вибори від крадіжки голосів. Про це стало відомо на прес-конференції розробників та ініціаторів проекту Громадського бюджету.

Євпак, Дибенко,Харенко

- Ми долучилися до розробки другої, оновленої, версії Громадського бюджету, оскільки вбачаємо у ньому потужний стимул для розвитку демократії, появи більшого числа активних і небайдужих людей. Ми вбачаємо у цьому проекті можливість розширення   волевиявлення для громади нашого міста, - зазначив  співрозробник платформи Громадського бюджету Черкас Віктор Євпак (ІТ-компанія «eKreative»). - Оновлена платформа Громадського бюджету передбачає ширші можливості для черкащан: відтепер, вони можуть голосувати не за 1, а за 4 проекти, - повідомив Психологія голосування дуже складна – люди можуть віддавати свій  голос не за той проект, що їм подобається, а за той, що має, на їх думку, більші шанси перемогти. Якщо вони бачать, що якийсь проект набирає багато голосів, то не хочуть «марнувати» свій голос на інший. Ми не лише розширили можливості обирати, але й спростили для черкащан процес знайомства із проектами, візуалізувавши кожен із них.

Найголовніше удосконалення – у забезпеченні неможливості маніпуляцій під час голосування: для цього реєстрація користувачів відбуватиметься шляхом їх ідентифікації за банківськими даними (банк ІD). Це найпрозоріший спосіб електронного голосування – і цей же метод ми будемо пропонувати для впровадження у систему голосування за електронні петиції – ще один елемент прямої демократії, що нещодавно з’явився у Черкасах.

- Ми створили можливість приєднатися до проекту Громадського бюджету для всіх міст України, - зазначив співрозробник платформи Громадського бюджету Черкас Володимир Дибенко  («Artel Outsourcing Group»). – Крім того, платформу Громадського бюджету можна використовувати для отримання владою зворотного зв’язку із громадою щодо впровадження важливих для міста ініціатив. У перспективі ми плануємо створити можливість розподілу проектів за районами міста – аби люди могли краще орієнтуватися у поданих на конкурс численних проектах і обирати найбільш їм близькі.

За словами куратора  проекту Громадського бюджету  Тетяни Харенко, сьогодні прикладу Черкас, що стали одними із перших у впровадженні Громадського бюджету,  послідували уже 50 міст України.  Торік – уперше в України – у Черкасах відбулося перше електронне голосування за проекти Громадського бюджету, яким скористалася значна частина мешканців міста. Цьогоріч вони  обиратимуть з-поміж 70 проектів – це значна кількість, і саме тому так важливо, що черкащани отримають ширші можливості брати активну участь у житті свого міста.

***

Для довідки:

Громадський бюджет дає можливість громаді міста брати участь у розподілі частини фінансового ресурсу міського бюджету. Кошти громадського бюджету розподіляються на реалізацію громадських ініціатив – проектів з поліпшення міського середовища, запропонованих містянами.

Про це інформує прес-клуб реформ

реклама

Коментарі  

 
-1 #2 Соломон 14.10.2016 14:45
Правильно.але!
Проекти продавлені владцями.
За що голосувати?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Мавр 14.10.2016 11:09
Минулого року справедливість і закінчилась.Цього року все розписано в кабінеті Радуцького і К.
Це не громадський бюджет однозначно.
Швидко зганьбили гарну ідею,навіть 10 млн. не можуть віддати громаді!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100