реклама

реклама

Рахунком громадської організації «Центр навчання та реабілітації добровольців», яка діяла при Правому секторі Черкащини досі розпоряджається Андрій Гоца, який склав повноваження керівника Черкаського обласного осередку організації та відповідального за політично-громадський напрямок ще в липні 2016 року. Цю інформацію «Прочерку» підтвердив сам Андрій Гоца, який нині керує обласним штабом на Закарпатті.

groshi8x6

Нагадаємо, що через володіння рахунком ГО «Центр навчання та реабілітації добровольців» торік у Черкасах розгорівся конфлікт. Активісти Правого сектору на чолі з Гоцою блокували роботу відділення ПриватБанку, який в підсумку задовольнив вимоги активістів.

Тоді керівник направлення обслуговування малого і середнього бізнесу ПриватБанку Васильєв Дмитро пояснював ситуацію так:

«Грошові кошти на рахунку організації не були заблоковані, але для їх зняття Гоца А.Я. повинен був пройти повну ідентифікацію, як клієнт банку, що має на увазі під собою наявність фінансового телефону. Однак керівник організації категорично відмовився проводити банківське обслуговування в установленому для всіх клієнтів порядку. Представниками Правого сектора було оголошено, що банк буде блокований до тих пір, поки не будуть виконані висунуті Гоца А.Я. умови щодо нестандартного банківського обслуговування. Отримавши згоду Головного Банку про індивідуальне обслуговування Гоца А.Я. йому була видана банківська карта для здійснення платежів як юридичної особи», – розповідав Васильєв.

Однак згодом керівництво Правого сектору на Черкащині змінилося. Так, новим керівником Черкаського обласного осередку НВР «Правий сектор» було призначено Юрія Григор'єва.

Враховуючи те, що на рахунок громадської організації небайдужі черкащани хотіли направляти кошти, а також враховуючи, що номер рахунку організації публічно висвітлений під вивіскою «Правий сектор Черкащини» у «Фейсбуці», громадяни цікавилися, хто ж нині володіє рахунком?

– Коли я очолив Правий сектор на Черкащині, то мені як керівнику не давали доступ до рахунку організації, що діяла при Правому секторі, мотивуючи там, що я, як громадянин, мав проблеми з ПриватБанком. Тобто, банк посилаючись на мої громадянські невирішені питання (у мене була судова тяганина по кредиту), не давав доступу як юридичній особі до рахунку. Але згодом питання вирішили. Але треба враховувати одну річ. На той момент я був керівником штабу Національно-визвольного руху Правого сектору в області і координував структури, які до нас входили. А це і громадська організація, політична партія, добровольчий український корпус і «Права молодь». І громадська організація «Центр навчання та реабілітації добровольців» діяла, щоб збирати кошти і забезпечувати хлопців, які їздили на ротацію. Поки я працював на Черкащині, кошти на рахунок поступали немаленькі від людей і організацій. І ми саме тим, хто надавав кошти і подавали звіти. Бо благодійники не хотіли проблем, які могли виникнути у зв’язку з такою інформацією. Після мене координувати діяльність цих структур поставили Юрія Григорєва, але його забрали на Київ. Та поки перепризначення на цю посаду нової людини, наскільки знаю, не було.

– То хто ж нині опікується рахунком?

– Я передавав Григорєву рахунки, коди, картку. Але в мене прив’язаний номер телефону до картки. І там було декілька разів по 500 гривень. Не більше. Звісно, рахунок треба тепер переоформити, але через внутрішні розборки в організації цим ніхто не займається.

Додзвонитися до Юрія Григор’єва журналісту «Прочерку» поки не вдалося.

13244011_480394312154314_5903260001894806976_o

Разом з тим після нашого намагання з’ясувати, хто ж розпоряджається коштами з рахунку громадської організації, на сторінці «Правого сектора Черкащини» у «Фейсбуці» зникла інформація про картковий рахунок ГО.

Речниця однієї з структур НВР «Правий сектор» – 21 сотня ДУК – Наталя Вернидуб каже, що нині знайти кінці важко, бо структура на Черкащині не є цілісною.

– Висловлю свою особисту думку: нині Правий сектор на Черкащині не діє. Про кожну зі структур важко щось сказати. Скажу, лише, що наша сотня є єдиною зі структур, яка активно працює. А власне сам Правий сектор в області дискредитований через деяких осіб, зокрема, через Гоцу, Григор’єва, Короткошея. Тому не варто надавати кошти на рахунок організації, який досі поширюється в соцмережах. Якщо ви хочете допомогти добровольцям, солдатам, то треба це робити напряму. Або ж йти до нас у 21 сотню ДУК Правого сектору, – каже Наталя Вернидуб. – Уся наша діяльність висвітлюється на сторінці у «Фейсбуці», все відкрито, і кінці у воду, як дехто, ми не ховаємо. Зокрема, зараз також долучилися до екологічного проекту, патрулюємо ліси на Канівщині, щоб врятувати їх від вирубки. Співпрацюємо ми і з рядом інших організацій, зокрема, Автомайданом. До речі, в них і можете поцікавитися детальніше щодо названих мною прізвищ… Тому ще раз раджу двічі подумати, перш ніж переказувати кошти на АТО неперевіреним особам.

реклама

Коментарі  

 
+1 #22 Друг Джек 29.03.2017 11:24
Я що замовив цю статтю для того щоб тут базар развели?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #21 литвин володимир 28.03.2017 08:55
Хто може критикувати 21 резервну сотню ДУК ПС ? Тільки голімі сєпари,тільки моральні уроди , які пишуть під псєвдо ,не бувши при цьому на передовій.Сявки також гавкають , але гавкають вони від страху.Наші бійці на передовій і в тилу здобувають незалежну украінську державу Украіну,за яку на референдумі проголосувала нація.Люди котрі працюють на кремль намагаються знищитит Бучак і " Холодний яр ", сакральні місця для кожного украінця , знищити генетичну пам"ять .У нас вкрали всі ресурси.Крадіі багатства націі за останній рік війни збагатились вдвічі.Народ на стільки ж збіднів. Тяжко визнати що на нашій землі живуть істоти які в любий час готові зрадити украінців в угоду московітів. іхні батьки вже не раз зраджували і Сірка І Сагайдачного і Калнишевського. Одна ім порада підіть в Карпати , найдіть високу смереку (якщо ще іх не спиляли ваші кормільці) , і наслідуючи приклад вашого лідера в"....ся своєю башкою в смереку. Ми вхопили ковток свободи.А ви і ваші діти будуть жити в лайні .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #20 Друг Терен 27.03.2017 09:41
Цитую Привет, коррупция!:
Вернидуб "художница" - это смешно. Вернидуб пресс-секретарь - тоже (спросите у п/с Ткаченко, ВК). Дерибанить Трахтемировские земли с Тарасиком в "экологическом проекте" - уся ваша дiяльнiсть...

З такими заявами потрібні наявні докази а не пустословні наклепи!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #19 Друг Терен 27.03.2017 09:39
Цитую Припиніть ганьбитися:
Цитую козак Індра:
речниця, для особо кмитлавих...

Якщо ти "речниця" - навчися хоча б для початку у слові "кмітливих" не робити по дві помилки водночас :-x
Дістали вже своїми фейковими "організаціями" - з "бійцями", які "воювали" тільки на віджиманні зерна у фермерів і "речницями", які два слова докупи зв"язати не можуть!


Друже гайда зі мною на фронт , я вчерговий раз , а ти скоріш за все вперше .... Одне що й можете бути в "Диванному Батальйоні" зі страхом що найдуть!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #18 Звездун 27.03.2017 09:16
Цитую Друг Терен:
19.03.2016 р. керівництвом НВР "Правий Сектор" був виданий наказ про створення 21-ї РС ДУК ПС. От звідти 21 сотня і взялася! Друг "Джек", він же Саража Євген, на данний момент розбудовує підрозділ і всіляко допомагає бійцям.

На сьогоднішній день політична партія та ГО "Правий Сектор" не функціонує. Колишній представник цих структур, пан Короткошей, був знятий з посади Проводом декілька місяців тому.За нашими данними пан Короткошей перевищував свої службові обовязки та був не чистий на руку.Тому приписувати його до Правого Сектору є недоцільним!

Мені якдіючому бійцю 21-ї РС ДУК ПС дуже неприємно пачити подібного роду коментарі.
Якщо у вас виникають якісь питання, то ви завжди можете подзвонити на гарячу лінію 21-ї РС ДУК ПС і поспілкуватися із керівництвом підрозділу!

Слава Україні та її Добровольцям!

Чому не в лавах Збройних Сил? Чому не на Донбасі?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #17 Привет, коррупция! 26.03.2017 00:14
Вернидуб "художница" - это смешно. Вернидуб пресс-секретарь - тоже (спросите у п/с Ткаченко, ВК). Дерибанить Трахтемировские земли с Тарасиком в "экологическом проекте" - уся ваша дiяльнiсть...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-12 #16 Литвин Володимир 25.03.2017 18:57
Про зерно мабуть треба не просто ляпать,а дати точні факти де це було , скільки відтиснули ,призвіща ублюдків, а ще краще не сцать собі в карман , а написати заяву про скоєння злочину. От тоді це і буде неспростованним фактом.Нести єресь на 21 резервну сотню ДУК ПС ,з якоі 15-18 бійців на 0 на промзоні(місяць тому просунулись з боєм на кілометр) ,може тільки людина з певними комплексами. Доречі тренувальний табір існує за рахунок бійців сотні і за підтримкою Черкаських волонтерів.Бійці сотні не всі в таборі ,тому що працюємо.На відміну від деяких писак в Черкасах є люди , які вірять в себе в друзів і в майбутнє Украіни.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-12 #15 Литвин Володимир 25.03.2017 18:27
Якийсь онаногость і онаночеркащанин без образу і подобія дали комент про 21 сотню.Для особо одаренних пояснюю,21 сотня тому ,що у нас в Украіні більше ніж 20 областей , і буква ч(Черкаси ) знаходиться в кінці алфавиту .Кожна область має свій номер по алфавіту. В Черкаській області начасі існує три підрозділи: 1) 21 резервна сотня ДУК ПС, 2) Права молодь, 3)Тренувальний табір. Ніякого зв"язку з короткошеем вони не мають , і ні за чиі борги не відповідають, тому що іх не робили , і з ним не співпрацювали.ПО приходу в ПС короткошеі вся група , котра прийшла з нами перейшла в 21 сотню, тому що бути з ним в одній організаціі є неприпустимим.Не забрали жодного з іхніх 3 осіб , навіть Куницю ім в подарунок зоставили.Тому в розвалі 3 осіб не звинувачуйте 21 сотню. Сотня як існувала так і існувати буде.А по короткошеі запитайте в Автомайдана , вони про нього більше розкажуть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #14 Припиніть ганьбитися 24.03.2017 14:36
Цитую козак Індра:
речниця, для особо кмитлавих...

Якщо ти "речниця" - навчися хоча б для початку у слові "кмітливих" не робити по дві помилки водночас :-x
Дістали вже своїми фейковими "організаціями" - з "бійцями", які "воювали" тільки на віджиманні зерна у фермерів і "речницями", які два слова докупи зв"язати не можуть!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #13 Реаліст 24.03.2017 13:54
Цитую козак Індра:

Звичайно, нік в інеті - шелуха, яка нічого не значить - але навіщо було ліпить в одне ціле слово "козак" і ведичне божество з пантеону індусів? Так міг зробити лише повний абстракціоніст :eek:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100