реклама

реклама

На початку червня Верховна Рада обиратиме нового Уповноваженого з прав людини. 24 травня комітет Верховної ради України з питань прав людини затвердив трьох кандидатів на посаду омбудсмена, зокрема і черкащанина Андрія Мамалиги, пише ВІККА з посиланням на "Страна.uа".

423708

Тепер обмудсмена обиратимуть таємним голосуванням із кандидатур:

- Андрія Мамалиги (адвокат, правозахисник, близький до Радикальної партії Олега Ляшка);

- Людмили Денисової ("Народний фронт");

- Сергія Алексєєва (Блок Петра Порошенка).

Андрій Мамалига народився в Черкаській області в 1969 році. Після закінчення середньої школи, призваний у прикордонні війська СРСР і брав участь в бойових діях в Афганістані. Був активним учасником рухів націоналістичного спрямування – в 90-керував районною організацією Союз націоналістичної Української Молоді (пізніше УНА-УНСО).

У 1996 році закінчив юрфак Київського Державного університету імені Шевченка і в 1998 році отримав статус адвоката. У 2001-2006 роках захисник укладених учасників акції "Україна без Кучми" Миколи Карпюка, Ігоря Мазура, Андрія Шкіля, Руслана Зайченка. У серпні 2014 року в складі "Айдара" брав участь в бойових діях в районі Луганського аеропорту.

Зараз захищає нардепа Ігоря Мосійчука, відстоює в судах інтереси добробатовцев-радикалів Віти Заверухи, Станіслава Краснова, Миколи Коханівського, Валентина Лихоліта - "Баті". Всі вони, нагадаємо, звинувачують у скоєнні тяжких злочинів – вбивства, грабежі, держзраді.

У своїй програмі-мінімум, яку Мамалига єдиний оприлюднив заздалегідь, він вказує, що буде домагатися обмеження повноважень прокуратури і скасування процесуального керівництва прокурорів досудовим розслідуванням.

Людмила Денисова народилася в Архангельську. Як сама вказує в автобіографії – за національністю – росіянка, що може в разі обрання викликати потік "зради" .В 1989 році переїхала на Україну і стала юрисконсультом Кримського обкому ЛКСМ України. У 1998 році Людмила Денисова стала міністром економіки Автономної Республіки Крим (АРК).З 27 лютого по 2 грудня 2014 року – міністр соціальної політики в уряді "камікадзе" Арсенія Яценюка. Саме при ній були заморожені всі соціальні виплати, хоча тарифи і ціни різко пішли вгору. На виборах в Раду восени 2014 роки разом з багатьма іншими міністрами пройшла в Раду за списком партії "Народний фронт" Арсенія Яценюка.

Кандидат від БПП Сергій Алексєєв народився 9 лютого 1977 року в Києві. Навчався на юридичному факультеті Київської академії праці і соціальних відносин. Після навчання працював адвокатом у кримінальних справах. Згодом, продовжив роботу в АБ "Енергобанк", де пройшов шлях від юрист-консультанта до керівника юридичного управління банку. Алексєєв близький з Віталієм Кличком, оскільки є президентом громадської організації "Офіційний Фан-клуб братів Кличків" (з моменту заснування в 2011 році). У 2014 році обраний Головою Кіровоградської обласної організації партії "УДАР".

Якщо Верховна Рада не зможе обрати омбудсмена або ж не проведе голосування до 6 червня, розпочнеться новий цикл висунення кандидатур.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 ??? 27.05.2017 20:11
Це часом не родич Володимира Мамалиги? :-) Той теж в УНА-УНСО був.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100