реклама

реклама

Політолог з Канівщини Володимир Цибулько оцінив в ефірі Радіо Свобода страхи та сподівання респондентів в Україні. Коментуючи настрої людей, Володимир Цибулько наголосив: українське суспільство є транзитним. Немає властивій СРСР та нинішній Росії сакральності у ставленні до влади. Але критичність, «зрадофільство» є надмірним і часто робить виборців вразливими до політичних маніпуляцій. До цього додається традиційне небажання брати на себе відповідальність, вважає політолог. Водночас він зауважив: хоча пасивна більшість схильна перекладати відповідальність за майбутнє країни на владу, гору візьме меншість – пасіонарії. Безпринципні люди, готові в тому числі продати свій голос на виборах, «хруні» (як висловився Цибулько) долю України не визначать.

Приводом для розмови стало соцдослідження компанії Nielsen. За його даними, 34% українців турбує війна, 28% споживачів переймаються зростанням тарифів на комунальні послуги, 21% – цінами на продукти харчування.

Політолог Володимир Цибулько називає українське суспільство транзитним. У більшості виборців бачення перспективи здебільшого лише стратегічне.

«Наприклад, апріорі приймається наш шлях в Європу, НАТО більшістю громадян. Але аналізувати логіку таких короткотермінових дій уряду чи місцевої влади – українець завжди критичний і скептичний», – пояснює експерт і додає, що цей скептицизм часто робить українців вразливими до політичних маніпуляцій. Цій вразливості сприяє ще й традиційне небажання брати на себе відповідальність.

«Те, що звучить на сторінках медіа чи в ефірі, дуже швидко приживається в головах і це сприймається як певний рівень поінформованості. Насправді мені здається, що це такі приживлені кліше для того, щоб не замислюватися особисто, наскільки правильні дії влади, твої дії, твоїх політичних обранців чи місцевої влади», – переконаний Цибулько.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100