реклама Делікат

У неділю, 8 січня, заступник голови Черкаської обласної ради Василь Касян разом із начальником управління культури облдержадміністрації Василем Марштупою, головою обласної організації письменників України, депутатом облради Валентиною Коваленко, представниками творчої інтелігенції міста, письменниками і журналістами поклали квіти до могили Василя Симоненка, що знаходиться на алеї міського кладовища. Потім черкащани поклали квіти і до підніжжя пам’ятника поета, який встановлено у сквері поруч із Палацом одруження.

– Покладання квітів, це лише частинка із тих заходів, які у ці дні та напередодні дня народження славного поета проводяться у нашій області. У вищих навчальних закладах, у бібліотеках, будинках культури організовано виставки, поетичні вечори і читання. Життєвий шлях Василя Симоненка завжди слугуватиме справжнім прикладом для виховання наших дітей і молоді, – підкреслив Василь Касян, виступаючи перед присутніми.

– Скільки б не минуло років після смерті Василя Андрійовича, а слова поета, які викарбувані на камені «Все на світі можна вибирати сину, вибрати не можна лише Батьківщину» або інші, наприклад, «Бо ти на землі людина…» будуть вічно змушувати задумуватися над місцем людини у світі, її ролі як громадянина, патріота своєї держави, – зазначила Валентина Коваленко.

Цього дня червоні гвоздики замайоріли і на могилі Миколи Негоди, Анатолія Пашкевича, і нещодавно померлого Григорія Білоуса.

Вшанування поета буде продовжено 11 січня у Черкасах о 16.00 в академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка, де відбудеться Літературно-мистецький вечір з нагоди річниці від дня народження Василя Симоненка. Про це інформує відділ інформаційного забезпечення та взаємодії із засобами масової інформації обласної ради.

Як наголошувала черкаська об’єднана опозиція, 8 січня на день народження Василя Симоненка і опозиціонери поклала квіти до могили поета-дисидента та до пам’ятника митцю у сквері біля Палацу одруження. Влада опозицію на офіційні заходи не запросила. Тепер опозиція гадає, хто з влади вручатиме завтра Леоніду Даценку премію імені Василя Симоненка.

Нагадаємо, що 8 січня черкащани відзначили 77-у річницю з дня народження Василя Симоненка – відомого українського поета та журналіста обласних газет «Черкаська правда» та «Молодь Черкащини».

реклама

Коментарі  

 
+2 #5 Оглы 11.01.2012 17:11
Нет. Их звать Давид Маркович К.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #4 Коля 11.01.2012 15:44
"Дід який знає усе" Молодец!!!

Они 20 лет слюну пускали про памятник, аппазиционеры блин, пусть покажут хоть что-то что они сделали РЕАЛЬНОЕ!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #3 Коля 11.01.2012 15:42
Коля 11.01.2012 08:21
"Ни-ч-че не понимаю! Спросил у журналистки (Оксана Колісник( где она работает, получил кучу минусов а ответа на вопрос так и не получил. Или это государственная тайна???
Может я глубоко заблуждаюсь но профессия журналиста вообще то открыта как таковая, мое мнение.
Я вообще к чему, у этой журналистки очень много коментов и мне бы хотелось почитать ее публикации в прессе ( ничего личного так сказать). Я так понимаю что Прочерк не единственный ресурс с ее статьями."

Оксана, надо отвечать на вопросы, или вы их избегаете?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Оксана Колісник 11.01.2012 10:38
Цитую Дід який знає усе:
Прикольно.
А обєднана опозиція прийшла вшановувати Симоненка до памятника, який вони протягом 20 років не могли встановити. А знайшлася одна людина, яка припинила цю практику і за свої гроші встановли памятник.
"Діду", Вас не Сергій Олегович звуть, часом?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #1 Дід який знає усе 10.01.2012 11:52
Прикольно.
А обєднана опозиція прийшла вшановувати Симоненка до памятника, який вони протягом 20 років не могли встановити. А знайшлася одна людина, яка припинила цю практику і за свої гроші встановли памятник.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100