реклама

реклама

Нацполіція розкрила обидва напади на Товариство угорської культури в Ужгороді. Загалом 5 осіб затримано, імовірний організатор-іноземець перебуває у розшуку.

Оперативники затримали трьох осіб, причетних до нападу на товариство угорської культури 27 лютого. Одного з них затримали у Черкасах, ще двох – у Кропивницькому. Також встановлено можливого керівника таких нападів, його оголошено у розшук.

Про це у «Фейсбуці» повідомив голова Національної поліції України Сергій Князєв.

28575959_1697342106993969_5475861808006075993_n

Напередодні, закарпатські поліцейські встановили громадян Польщі, причетних до підпалу центру 4 лютого. Саме цих двох осіб наші польські колеги затримали у Варшаві. Суд Польщі обрав їм запобіжний захід у виді 90 діб тримання під вартою. Зараз при підтримці Генеральної прокуратури вирішуємо питання щодо допиту затриманих.

В той же час голова Закарпатської ОДА Генаддій Москаль повідомив:

«З прикрістю мушу констатувати, що серед затриманих злочинців, мешканців Черкас і Кропивницького, котрі підпалили офіс Товариства угорської культури Закарпаття в ніч на 27 лютого, є й учасники АТО.

Вони не члени політичних партій чи рухів, а пішли на цю провокацію, спокусившись на гроші. Особу організатора теж встановлено – це мешканець Придністров’я, який одразу після злочину втік додому. За нашою інформацією, він співробітник МГБ (міністерства госбезопасності) Придністров’я.

З огляду на статус цієї території, зараз організатор недосяжний для українського правосуддя, однак ні в кого немає жодних сумнівів, що за другим підпалом офісу ТУКЗ стоїть ФСБ Росії (так само, як і за першим підпалом у ніч на 4 лютого, який скоїли громадяни Польщі, члени праворадикальної проросійської організації «Фаланга»).

Російські спецслужби намагалися підключити для підпалу офісу ТУКЗ місцевих «активістів», і тільки після того, як це не вдалося, задіяли виконавців з інших областей.

Особисто в мене немає сумнівів, що москальські спецслужби й далі влаштовуватимуть різні провокації, щоб спробувати розсварити українців і угорців і розхитати Закарпаття на міжетнічному ґрунті», – пише Москаль.

реклама

Коментарі  

 
+1 #5 Петрович 05.03.2018 22:52
Шо за народ? За "бочку печеня і ящик варення" якісь мальчиші-плохіші? Мізків у людей немає зовсім, ні читать ні писать не вміють, навчились тільки гроші рахувати. Але з іншого боку в якихось же колах вони оберталися, той сєпар їх же не вокзалі зустрів. Я проте, що звідки такі недоумки беруться?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #4 Добре було б продовжить 05.03.2018 13:45
Якби наші не були такими "занадто культурними" - ту тварь, яка заказала напад на угорський Центр, можна було б висмикнути з Придністров'я буквально одним взводом Сил спецоперацій. Територія - хоч і окупована, але юридично - територія Молдови. Парламент Молдови із задоволенням дав би дозвіл на проведення такої операції.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #3 Ukr 05.03.2018 13:38
Цитую Антистец:
Главное, что б для венгров это было убедительно.

"Главноє" - це щоб твої сволочні рашисти перестали подляни влаштовувать. А те, що затримання цих козлів проводили hfpjv і спецслужби України, і спецслужби Польщі - просто чудово, бо говорить про єдність країн, для яких спільним ворогом є росія. Разом переможемо!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #2 Антистец 05.03.2018 13:32
Главное, что б для венгров это было убедительно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Зер гут 05.03.2018 13:12
Пєчалька для "ватників"-рашистів, які планували стравити між собою українців і угорців на Закарпатті.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100