реклама
Sucurity Police

реклама

Зняту з розгляду на передноворічній обласній сесії обласної ради Програму розвитку інформаційного простору Черкащини на 2012-2016 роки розглянули учора на колегії облдержадміністрації.

Перед розглядом питання перший заступник голови Черкаської ОДА Сергій Рябцев (поки черга дійшла до цього питання губернатор Сергій Тулуб вже покинув залу засідань) назвав його «дуже важливим питанням», адже охоплює всі аспекти розвитку інформаційної галузі області. Як приклад співпраці зі ЗМІ Сергій Рябцев згадав про Президента України Віктора Януковича, який, мовляв, незважаючи на свою щоденну зайнятість знаходить час для журналістів…

Програму розвитку інформаційного простору Черкащини представила начальник обласного управління інформаційної політики Тетяна Очеретяна. Вона поінформувала, що на сьогодні в області діє 500 друкованих ЗМІ, 51 ліцензована телерадіоорганізація тощо. Пані Тетяна запропонувала всім переглянути уривок відеоролику, де висвітлено проблеми інформаційного простору. Повна версія сюжету буде показана на сесії обласної ради.

– Мета Програми – це шляхи подолання проблем, що існують в інформаційному просторі, збільшення можливостей доступу населення області до інформації, поліпшення інформаційного продукту загалом, наповнення інформаційного продукту якісною, оперативною та об’єктивною інформацією, збереження існуючої мережі проводового радіомовлення, а також розбудова FM-мовлення на території області, розвиток регіонального телерадіопростору та розбудова найсучасніших мереж цифрового мовлення… – перелічувала Тетяна Очеретяна.

За словами доповідача, фінансування прогарами здійснюється у межах коштів, передбачених на її виконання у місцевих бюджетах, та за рахунок інших джерел фінансування не заборонених законодавством. Очікувані результати програми – це забезпечення свободи слова в регіоні, рівного доступу громадян до інформації, підвищення поінформованості населення щодо подій місцевого та міжнародного значення, діяльності органів державної влади у ході реалізації реформ Президента України, удосконалення інформаційного продукту та модернізація матеріально-технічного забезпечення редакції засобів масової інформації регіону.

Члени колегії рекомендували на майбутній сесії обласної ради підтримати Програму.

реклама

Коментарі  

 
+2 #4 О. Мацюцька 02.02.2012 14:19
Ця Програма, як всі решта, породжені титанічними зусиллями чиновників, - вже звичне "словоблудие". В них суцільні "перспективні перспективи", заховані за набором канцелярських фраз, щоб створити ілюзію наполегливої праці. А мета проста- пресу під прес. Тут нічого нового. На жаль, більшість черкаських ЗМІ слухняно беруть участь у запропонованій владою грі, тільки б та не відлучила редакції від фінансових вливань, "як телятко від корови". Журналісти працюють за копійчані зарплати і бояться, бояться, бояться. Газети вже давно стали нецікавими, нема гострих матеріалів, хоч життя дає стільки тем. А нема резонансних публікацій - нема й тиражу. Нема тиражу -нема грошей. Тому не дивно, що редактор "Черкаського краю", претендуючи на місце голови обласної спілки журналістів, сказала, що вона "вміє просити" (це що - основна професійна риса?) Якось в інтерв'ю кілька років тому С. Журило дуже точно сказав, що комунальним газетам дали свободу, але ті не знають, що з тим робити...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Мелхала 01.02.2012 13:36
Группа "Несчастный случай" по этому поводу бы спела:
Я понял - это намек, я все ловлю налету
Но не понятно, что конкретно ты имела ввиду...
---
Нет, все понятно (что ты имела ввиду)
Но что конретно (что ты имела ввиду)...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Не дурак 01.02.2012 10:37
Где сей документ можно прочесть?! Какая к черту свобода слова юез свободи доступа к документу, єту свободу определяющему! Наверное очередное тупое бумагомарательс тво?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 ВОЛОДИМИР МАМАЛИГА 01.02.2012 08:03
http://www.youtube.com/watch?v=mYDEPADnH2o
Дуже важлива і потрібна програма!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100