реклама

реклама

Черкаська прокуратура перевірила на дотримання антикорупційного законодавства міську владу Черкас і… виявила порушників. Один з них – регіонал, секретар міськради Віктор Горкун. Однак сам він готовий відстоювати свої інтереси в суді.

Першим «корупційну» тему на сьогоднішній сесії порушив депутат міськради Володимир Мамалига.

– До мене дійшла інформація, що на секретаря міськради Віктора Горкуна прокуратурою міста Черкаси складено протокол про корупцію... Я прошу міського голову та представників прокуратури підтвердити або спростувати цю інформацію. Така інформація не може гуляти вільно. Секретар міськради представляє інтереси депутатського корпусу. Якщо корупціонер буде представляти наші інтереси, то мені не однаково. А може навпаки, прокуратура напала на Віктора Івановича і він потребує захисту… – виступав за трибуною Володимир Мамалига.

– Я не сумніваюся, що ви станете на захист Горкуна, – зіронізував міський голова Сергій Одарич.

– Сто відсотків! – запевнив Володимир Мамалига.

Потім депутати стали заслуховувати інші виступи, немов забувши за порушену тему. Потім виступив Віктор Горкун, який роздав провладним депутатам нагороди від різноманітних організацій. Насамкінець вигуки депутатів змусили вийти до трибуни заступника прокурора міста Черкаси Юлію Пасічну. Вона поінформувала, що прокуратурою міста проводилася і продовжує проводитися перевірка щодо дотримання антикорупційного законодавства посадовцями різних рівнів органів влади.

– На сьогоднішній день прокуратурою відносно посадовців складено три протоколи про корупцію, два з яких – відносно посадовців органу місцевого самоврядування. Дійсно до суду направлений протокол, де ставиться питання про сумісництво посад (це стосується Віктора Горкуна – Ред.) і складений протокол на одного з керівників департаментів, – сказала Юлія Пасічна.

– Подібні випадки є наслідком того, що законодавство зазнало змін. Якщо раніше держслужбовець міг бути засновником підприємства, то тепер не може бути, – зауважив Сергій Одарич.

Віктор Горкун роз’яснив ситуацію.

– Два роки тому я з колегою заснував приватне підприємство. Але воно було недіючим. І коли я обрався секретарем міськради, то написав заяву про звільнення із посади директора. У травні торік я написав заяву про вихід зі складу засновників підприємства, але було прийнято рішення не вносити зміни до статуту, а розпочати процедуру ліквідації підприємства, – сказав Віктор Горкун.

Оскільки ліквідація досі не здійснена, Віктору Горкуну доведеться захищатися в суді. «Підприємство не діяло, а оскільки немає ніякої матеріальної вигоди, то і корупції немає. Суд скаже своє слово», – зазначив Віктор Горкун.

Депутат-опозиціонер Микола Булатецький запропонував секретарю міськради піти в відставку, щоб «не соромити Партію регіонів», але Віктор Горкун зазначив, що не вважає це за доцільним.

реклама

Коментарі  

 
+3 #9 Працівник ВАТ АТП 17128 03.02.2012 15:30
Його син давно за бугром на ПМЖ проживає. Напевно Горкуну, которий до недавна ходив ....... по АТП прийшов час і собі туди збератись...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #8 Оксана Колісник 03.02.2012 12:45
Цитую Станіслав:
Це ж пане Вікторе, Вам не країна Гондурас........
Ви впевнені, що для нього це не та країна?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #7 Припис 03.02.2012 11:20
А як ви хотіли. Щоб Горкун від вигоди відмовився? Та ніколи! Тим більше потрапивши до племені одаричева, де всі рвуть що можуть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #6 Станіслав 03.02.2012 10:38
Як людина може бути секретарем міської ради, якщо вона свідомо порушує законодавство України? Це ж пане Вікторе, Вам не країна Гондурас........
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #5 Фронт 03.02.2012 09:30
Если его шефу Тулубу можна быть засновныком охотхозяйства в Крыму, то Вите тоже можна на местном уровне. Законы пишут для членов других партий и беспартийных :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #4 Гр.рух Україна для людей 03.02.2012 00:33
Микола Іванович Булатецький великий жартівник!Хіба можливо осоромити те,що вже тисячу разів ОСОРОМЛЕНО? І хто такий Горкун коли там є більш титуловані фахівці ЦІЄЇ "БЛАГОРОДНОЇ" СПРАВИ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 МИКОЛА 03.02.2012 00:18
ТАКИМ НЕ МІСЦЕ НА ПОСАДІ СЕКРЕТАРЯ МІСЬКРАДИ....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Оксана Колісник 02.02.2012 22:24
Цікаво, як розцінить прокуратура листи міського голови на захист баскетбольного клубу? До речі, до нинішнього споличного градоначальника в його "комсомольський" період були наполегливі питання тільки за отриману від місцевої любительської спортивної команди хебешну футболку з логотипом. А тут - справа на 24 мільйони лише вступних внесків, про комерційні зиски й мови немає!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Погляд 02.02.2012 20:33
Яка країна такий теракт-чомусь спало на думку
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100