реклама Делікат

"Енігма" визначила, що найбільше черкащани цінують таку рису, як професійність

"Енігма" визначила, що найбільше черкащани цінують таку рису, як професійність

Дослідницько-аналітичний центр «Енігма» продовжує досліджувати як змінюється електоральна картина вподобань мешканців Черкас стосовно виборів до місцевих органів влади.

За даними «Енігми», лідери опитування щодо кандидатів на посаду міського голови розташувалися наступним чином: 1.Сергій Одарич – 27,63%. 2. Віктор Білоусов – 7,29%. 3. Володимир Мамалига – 5,4%. 4. Олександр Соколовський – 5,2%. 5. Євген Влізло – 4,57%. 6. Петро Чернявський – 4,38%. 7. Анатолій Гладкий – 2,36%. 8. Ваш варіант – 0,84%. 9. Проти всіх – 0,5%. Однак, як і в попередніх опитуваннях соціологів, продовжує лідирувати графа «Ще не визначився» – 41,82%.

– Пана Булатецького ми не включали до опитування, бо коли воно проводилося, «Батьківщина» ще не висувала його кандидатуру в мери Черкас, – пояснив виконавчий директор дослідницько-аналітичного центру «Енігма» Володимир Присяжнюк і зізнався, як же люблять чинного міського голову черкащани: Інтерв’юери в особистих відповідях казали: «Якщо Одарич, то Одарич, а якщо ні, то хто ж буде крім нього?». Тобто безальтернативність вибору щодо кандидатури міського голови.

Цікаво, що соціологи також запитували в черкащан, які характерні риси мають бути в новообраного міського голови? Як виявилось, більше 37% опитаних основною рисою назвали «професійність», 21,18% – «чесність», 15,6% зазначили, що новообраний мер повинен бути «місцевий».

Що стосується політичних симпатій черкащан, то лідерами рейтингу політичних сил є:

1. Партія регіонів – 20%.

2. Партія Вільних Демократів – 14,3%.

3. Партія «ВО «Батьківщина» – 13,67%.

– Провладні кандидатури і політичні сили мають найбільші рейтинги симпатій в черкащан. Але це симпатії саме черкащан. Бо якщо брати опитування по області, то Партію Вільних Демократів можуть посунути інші політичні сили, бо окрім Черкас, про ПВД мало хто знає… – зазначив Володимир Присяжнюк. – Також зазначу, що відсотки, зокрема, у «Батьківщини», «Сильної України», «Народної партії» стали зменшуватися за рахунок людей, що почали визначатися. І за рахунок тих політичних сил, що стали заявляти про себе, висувати своїх кандидатів. Я маю на увазі і приїзд Арсенія Яценюка в Черкаси, і активність «Єдиного центру» тощо. Але якщо особливістю цих виборів є те, що для політичних сил головне ввійти до тієї когорти, що називається «влада», то кандидатам у мери треба набрати абсолютну більшість. І прогноз нашого дослідницького центру: Сергій Одарич все-таки зможе стати новообраним міським головою… Єдина кандидатура, яка може позмагатися з ним, це пан Білоусов.

Міське вуличне соціологічне дослідження проводилося з 25 по 29 вересня на замовлення Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Спілка молодих політологів України». Опитано 845 респондентів віком від 18 років. Опитування проводилося у спальних районах міста. Статистична похибка не перевищує 3%.

Від «Прочерку». Дані соцопитування «Енігми» суттєво відрізняються від даних київських соціологів, які буквально за декілька днів до цього теж презентували своє соцопитування. У ньому друге місце серед кандидатів на посаду міського голови зайняв Володимир Мамалига. А от кандидат від влади Євген Влізло, за даними київських соціологів набрав 0,5%... Тож, як вчать майбутніх журналістів в університетах, що для більшої об’єктивності потрібно опитувати як мінімум три джерела, так і в цьому випадку – нині варто ще якимсь соціологам оприлюднити результати соцдослідження. А може то просто згадані соціологи опитували черкащан у різних частинах міста?.. Або у різних кабінетах…

реклама

Коментарі  

 
0 #12 Бухгалтер 18.05.2011 09:21
Цитую Уважний:
Випадково надибав цю залежану побрехеньку від "Енігми". А тепер запитання: чому "експертне дослідження" АБСОЛЮТНО не відповідає результатам голосування?!

Це точно! Енігмовці "попали пальцем в небо" зі своїм прогнозом. Чи не пальцем в небо, а просто гривнею в кишеню?! ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #11 Уважний 17.05.2011 20:24
Випадково надибав цю залежану побрехеньку від "Енігми". А тепер запитання: чому "експертне дослідження" АБСОЛЮТНО не відповідає результатам голосування?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #10 nastiona 05.10.2010 23:01
А от мене, наприклад, опитували. А щодо різних результатів, то вони(результати ) різні тому що Вибірка інша, Питання інші, Пройшов час і настрій людей змінився та ще багато чинників. А щодо соціологів...не обовязково щоб опитування проводили соціологи, головне щоб анкета була розроблена соціологом, та результати опрацьовувалися професіоналами. То ж "Енігма" молодці :)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #9 Колобок 04.10.2010 22:03
Главное, что б в сумме не превісило 100% :) А ві 7- молучается! А вообще Энигма - сплошная профанация - собрались несколько молодых и необразованых и давай в социологов играть... Завтра в милиционеров, шпионов или врачей будут :)))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #8 Не верю 04.10.2010 20:59
А что - мальчик на фото - таки да, таки эксперт? И как давно это с мальчиком? :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #7 Ser 04.10.2010 17:05
І де це народники Литвина скільки назбирали голосів?
Мабуть у Мошнах,де будує купу палаців зовсім народний Терещук.
А мо Соколовький?
Хто його знає.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #6 Страх Тулуба 04.10.2010 16:36
Чето цифры у них не сходятся.
В суме за мера дает около 70%, а где еще 30????????
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #5 Stepan 04.10.2010 15:55
повністю згоден з квінто!!!!де проводяться ці опитування????може у кабінеті тулуба чи одарича, чи ще когось, ну дивлячись хто на першому місці буде.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 АНТИСОЦИОЛОГ 04.10.2010 14:29
кстати, Билоусов -второй еще по двум ооцопросам, которые делали сугубо для себя две киевские структуры. Там все делали серьезно. И у Одарыча там процент поменьше . И у остальных кроме названного коммуниста меньше. По партиям только по Батькывщине почти одинаково.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Страх Тулуба 04.10.2010 13:43
А кто основатель "Энигмы" и сколько они работают на рынке социологии?
Ответ на этот вопрос даст представление на кого и под кого))))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100