реклама

реклама

Днями в Черкаській міськраді зібралися представники громадськості з ініціативи ГО «Громадський спротив свавіллю влади», щоб поставити черкаській владі ряд наболілих запитань. Зокрема, керівник організації Олег Лисак цікавився у влади і станом ремонту доріг, і облаштуванням або капітальним ремонтом дитячої поліклініки по вулиці Благовісна 148, питанням тарифів, іншими питаннями, що турбують громадськість, зокрема, підприємців.

Команда спротив

На публічній зустрічі люди зі здивуванням довідалися, що, зокрема, у поліклініку вже вкладено 2 мільйони, а треба ще аж 15ть. І ремонтні роботи можуть початися хіба що наступного року.

– Тоді можна припускати, що без відкатів тут не обходиться, а кошти розкрадені. Адже за два мільйони має бути хоч якийсь результат. Натомість чи бачили ви, чиновники, який там насправді стан? На стінах пліснява, що негативно діє на здоров’я відвідувачів. Це ж шкідливо для дітей! І це показує, що не тротуарна плитка є першочерговою в місті. Чому ми платимо вам зарплату з наших податків вчасно, а ви не можете вчасно відремонтувати поліклініку? – обурився підприємець і керівник ГО Олег Лисак.

Влада стверджувала, що вивчала питання і можливість «переїзду» поліклініки на час ремонту до будівлі Фотоприбору чи до Першої поліклініки.

– Там у поліклініці по Благовісній потрібно вже капітальний ремонт. Влада каже про 2 мільйони, які вклали в ремонт, але їх не видно. Там через два метри у вестибюлі ремонт і закінчується, – каже Олег Лисак. – То коли ж буде проводитися ремонт повністю?

IMG_20190730_121216_HDR

Проте влада ствердно не могла дати відповідь на запитання, лиш обіцяючи це з 2020 року. Відтак громадські активісти пропонували владі переїздити у поліклініку і дихати там грибком, а для потреб медичного обслуговування дітей віддати їм приміщення міськради.

Член ГО «Громадський спротив свавіллю влади», юрист Руслан Дудоладов запропонував дієвий механізм вирішення питання, пообіцявши владі навіть свої послуги в організації тендеру.

– Поки влада планує витрачати мільйони на ремонт поліклініки, діти лікуються в злиденних умовах. Знаю як юрист, що в деяких закладах обмеження волі кращі туалети, ніж в цій поліклініці. Але чи варто вкладати такі мільйони? Грибок всерівно може повністю не зникнути. Чи не краще вкласти 500-600 тисяч у ремонт Першої поліклініки? Там пустує другий поверх, лиш фізкабінети. Їх можна перевести на вищий поверх, а в Першу поліклініку перевести дитячу поліклініку. Щоб все було організовано чесно і прозоро, я пропоную безкоштовно як юрист провести тендер для пошуку підрядника на ремонт Першої міської поліклініки. Ця допорогова закупівля послуги проводиться за десять днів, – зазначає Руслан Дудоладов.

IMG-b2bbe5683e28d84cb7114e6cba9b4e2c-V

IMG-6a6072d0fe7524d8d5e1dfb569ec6a90-V

– Мер у відповідь каже, що тендер не потрібен, бо можна напряму підписати договір. Що це означає? Невже знов бажання підписати договір підконтрольній фірмі, щоб заробити на дітях?

Олег Лисак справедливо запитував владу, а чим вона займалася попередні п’ять років, що довела медичний заклад до такого стану? Як не дивно, керівник медичної галузі міста Олег Стадник у відповідь сам визнав, що вже й не пам’ятає з якого часу очолює галузь.

– Чому б не продати цю будівлю дитячої поліклініки взагалі? Грибок не так просто вивести, інколи дешевше збудувати нове, ніж ремонтувати старе. А якщо говорити про час, за скільки треба будувати те чи інше, то давайте згадаємо хоча б нещодавній візит в Черкаси президента. Міський голова Черкас обіцяв президенту за півроку облаштувати два мікрорайони міста і школою, і садочками, і аптекою. Всього за півроку збудувати стільки будівель, а поліклініку не можна було відремонтувати за цілі роки? – дивується Олег Лисак.

До слова, коли представники громадськості пропонували владі самій переїхати в поліклініку з пліснявою, а дітям віддати будівлю міськради, то на це погодився лише мер.

Анатолій Бондаренко пообіцяв переїхати в поліклініку, лише не уточнив, коли саме.

реклама

Коментарі  

 
0 #22 Бубс 18.08.2019 23:12
Здравомыслящие люди, не ведитесь! Под шумок хотят евреям "подарить" такое "ужасное" здание в центре города. Ну а чо, им нужнее! Наши дети перебьются, будут ездить на Можайку или в ЮЗР. Главное чтобы еврейским деткам было удобно и уютно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #21 Инна 08.08.2019 11:26
Будь ласка , не відавайте дитячу поліклініку евреям, які і так забрали її половину. Це дуже гарна будівля з преерасним місцем розташування.!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #20 Славік 03.08.2019 07:21
Нікуди той мер не переїде, усі кажуть що він пустозвон.А хлопці з Громадського спроту дійсно молодці, побільше би таких
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #19 Петр 02.08.2019 12:52
А Вы когда-нибудь слышали чтобы любовница ... пресловутая ... что то полезное сделала для Черкащан... а не только дедушке ...?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #18 Серж 02.08.2019 09:00
Олега Лисака підтримую, наша влада нічого сама робити не буде, її потрібно примушувати виконувати свої обов’язки!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #17 Незалежний 02.08.2019 08:17
Цитую Игорь:
Лысак единственный человек нашем в городе ,который гоняет коррупционеров И борется за права граждан ,а вы вместо того чтобы ему помочь только потявкиваете ворам

Лисак готується до місцевих виборів. Пролетів у Верховну - вперед у міську ! І гоняют балду, а з корупціонерами ведуть боротьбу!Все це пусті слова! Де дії? Це звичайна лапша еленторату!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #16 Валодя 02.08.2019 07:49
Молодці підтримую!!! С Задоволенням подивився це відео, потрібно частіше гонять ціх «Жирних» котів!
Без гарного підсрачника нічого робити вони не будуть! :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #15 Лена 02.08.2019 07:41
Хлопці з « Громадського спротуву» ви молодці, пишаюся вами!
Мені теж незрозуміло куди поділися патріоти Кухарчук, Евпак? Чому вони не захищають інтереси черкащан? :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #14 02 02.08.2019 07:28
007 он же Бондаренко
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #13 Чёткий паца 01.08.2019 23:32
Наш мэр типа из правильных пацанов ,так пусть и ответит теперь за свои слова, и перенесет свой рабочий кабинет вместе со своей свитой в помещение больницы...пока ремонт будут делать,глядишь и за пару месяцев управятся
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100