реклама
Sucurity Police

реклама

Монети номіналом 1,2 та 5 копійок з жовтня стануть історією. Ці монети можна буде обміняти безкоштовно протягом трьох років.

5 коп

Про це інформують у Черкаській обласній раді з посиланням на заступника голови Національного банку України Сергія Холода.

«Із 1 жовтня ми більше не зможемо використовувати монети номіналом 1, 2 і 5 копійок для розрахунків готівкою», – сказав Холод під час брифінгу. Водночас він закликав не панікувати, оскільки ці монети можна буде обміняти безкоштовно впродовж трьох років: до 30 вересня 2020 року – у всіх відділеннях українських банків, до 30 вересня 2022 року – в Національному банку та відділеннях «Ощадбанку», «Приватбанку» та «Райффайзен Банку Аваль».

За інформацією Національного банку України, вилучені з обігу монети будуть утилізовані шляхом знищення зображення і переплавлення.

Для спрощення готівкових розрахунків в НБУ рекомендували використовувати округлення суми покупки в чеку. Крім того, у НБУ нагадали про поступове вилучення з обігу монет номіналом 25 копійок, але ці монети поки залишаються законним засобом платежу.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк у червні поточного року прийняв рішення з 1 жовтня вивести з обігу дрібні монети номіналами 1, 2 і 5 копійок. Крім того, з 25 жовтня Нацбанк вводить в обіг нову банкноту номіналом 1 тисяча гривень. В даний час в обігу знаходяться купюри номіналом 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100, 200 і 500 гривень, а також монети номіналом 1, 2, 5, 10, 25, 50 копійок, 1 та 2 гривні.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100