26 травня о 12.00 в Долині троянд відкриється п’ятий міжнародний етнічний фестиваль «Трипільські зорі».



Цьогоріч фестиваль проведуть на місяць раніше, у зв’язку з проведенням футбольного чемпіонату «Євро-2012», і приурочать до Дня Європи в Україні, а не до Дня молоді, як зазвичай.

– Таким чином Черкаси «Трипільськими зорями» відкриють фестивальну хвилю країни, – пояснила організатор етнофестивалю «Трипільські зорі» Інна Шемет. – Потім уся увага буде зосереджена на спортивних змаганнях. Відновляться фестивалі в Україні тільки в липні.

На офіційне відкриття етнофестивалю, яке відбудеться 26 травня о 20.00, організатори запросили фронтмена відомого гурту країни, проте ім’я його поки що тримають у секреті.

Своєрідною «родзинкою» фестивалю буде козацька тематика.

– Черкаська школа бойового гопаку спільно з національною скаутською організацією «Пласт» встановить для черкащан черкаський курінь, у якому можна буде пожити два дні, як за часів козацтва, – розповідає представник Черкаського козацького куреня Данило Майоров. – Встановимо 15 дво- та тримісних туристичних наметів, в яких зможуть заночувати близько 40 осіб. Буде також невеличка оглядова вежа, кухня, два тири: дитячий арбалетний і дорослий страйкбольний. Також плануємо провести міні-футбольний матч за мотивами мультфільму «Як козаки у футбол грали».

Крім того, черкащан вчитимуть бойовому гопаку та народним танцям, розважатимуть козацькими забавами, байками, грою кобзаря.

Поряд із козацьким табором організують територію здоров’я, де проводитимуться майстер-класи із йоги та рейки. Також у програмі святкувань передбачена чайна церемонія.

Перший день фестивалю завершать кіноніччю. Жителям міста покажуть 3 фільми: «Весілля в Малинівці», фільм «Черкаси», знятий творчим об’єднанням «Denjozavr», та документальний фільм «Країна скарбів» київського етнічного гурту «Фолькнери».

«Крапку» другого дня поставить фаєр-шоу о 23.00.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100