реклама

реклама

Заступник голови Черкаській облдержадміністрації Тетяна Прітченко нагородила переможців творчого огляду-конкурсу видавничих організацій області.

Учасники заходу – відомі письменники та науковці, поліграфісти та видавці – обговорювали стан справ у видавничій галузі області, проблеми її розвитку та шляхи їх вирішення.

Тетяна Федорівна подякувала присутнім за невпинну працю, якою фахівці видавничої справи щодня відроджують та підтримують на високому рівні вітчизняне книговидання й поліграфію.

– Багато в чому саме завдяки вам нові видавничі проекти сьогодні знайомлять міжнародну спільноту з історією, культурою та досягненнями нашого краю, – підкреслила заступник голови.

Переможцем конкурсу у номінації «Краща книга місцевого автора» стало літературно-художнє видання Василя Симоненка «Зажинок», підготовлене колективом авторів у складі Петра Жука, Тетяни Калиновської, Василя Пахаренка, Володимира Поліщука.

Цікаву історію народження книги «Краяни» повідав присутнім й автор Григорій Юхимович Діхтяренко. Книга про його малу батьківщину – село Вільшани Уманського району, також визнана переможцем творчого огляду-конкурсу.

Раїса Василівна Танана у своїй книзі «Тарасова світлиця» розповіла про історію першого народного музею Кобзаря, його відновлення на території Шевченківського національного заповідника, про те, яке враження справляють на відвідувачів його експонати. Окремий розділ цієї книги присвячений нащадкам довголітнього охоронця Шевченкової могили І.О. Ядловського, цілий ряд фото знімків надруковано вперше.

Науково-популярне видання Феофана Білецького «Розкажи мені, Тікичу» посіло друге місце серед переможців. У книзі висвітлена історія селища Буків, що на Манківщині, з найдавніших часів до сьогодення.

Переможцем конкурсу також стала книга «Здрастуй, моя Басю» Олександра Прилуцького, у якій автор за допомогою образів дідуся-єгеря Михайла, його онуків Дмитрика і Лесі прививає юному читачеві любов до природи, до братів наших менших.

Зацікавить читача й збірка поезій Фросини Мороз «З осені у літо відпусти».

Учасники заходу висловили задоволення тим, що спільними зусиллями авторів, видавців, поліграфістів та за підтримки влади, бібліотечні фонди шкіл і громадських бібліотек поповняться такими чудовими новинками, інформує прес-служба Черкаської ОДА.

Довідка

Видавнича справа в Черкаській області представлена поліграфічними підприємствами, видавничими та книгорозповсюджувальними організаціями. Станом на 1 червня 2012 року в області діє 9 комунальних поліграфічних підприємств, 183 книготорговельних об’єкти, з них 29 книжкових магазинів. До Державного реєстру видавничих організацій внесено 67 суб’єктів видавничої справи.

В області діє Програма розвитку інформаційного простору Черкаської області на 2012-2016 роки, метою якої є здійснення заходів, спрямованих на реалізацію державної політики в інформаційній та видавничій сферах.

Творчий огляд-конкурс видавничих організацій проводиться в області з 2003 року.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100