реклама

реклама

Акцію біля Городищенського районного суду проводять Спілка воїнів АТО Корсунщини, Національний корпус, Гельсінська спілка. Про це інформує журналіст «Прочерку».

556

11

Вимоги: суд має працювати, збиратися на засідання у справі про вбивство Сергієнка не раз на два місяці, а принаймні двічі на місяць. Тобто, активісти зібралися проти затягування справи.

Жодних вимог щодо того, які рішення ухвалювати, учасники акції не висувають.

Також учасники висловили обурення через ганебне рішення про звільнення Володимира Воронкова «на підставі того, що розгляд справи затягується».

Учасники акції просять вийти когось із адміністрації суду, щоб пояснив ганебне рішення про звільнення обвинуваченого у вбивстві і затягування справи.

45

Як відомо, Воронкову інкримінують безпосереднє вбивство Василя Сергієнка. За версією слідства, він убивав журналіста та закопував його тіло. Цю версію Воронков підтвердив власними свідченнями під час слідства. Раніше він вже засуджувався за вбивство і може отримати довічне покарання.

Активісти чекають представників адміністрації суду.

Журналісти пред'явили посвідчення, але все одно не пускають.

Просять пояснити мету візиту. Журналісти не розуміють, на яких підставах їх про це запитують.

Представники судової охорони пояснюють, що ніхто не вийде, бо голова суду зараз слухає іншу справу, а прессекретар на лікарняному

223

Нагадаємо, що корсунського активіста-самооборонівця Василя Сергієнка невідомі викрали з його будинку 4 квітня 2014 року. Наступної доби його було знайдено за містом у Виграївському лісі мертвим зі слідами жорстоких катувань. Журналіст Василь Сергієнко був активним учасником Євромайдану. Після перемоги Революції гідності, за словами черкаських активістів, він домагався звільнення редакторів регіональних газет, яких нібито контролювала влада часів Януковича. Окрім того, чоловік збирав інформацію щодо колишнього голови області Сергія Тулуба та екс-нардепа Геннадія Бобова (свого часу входив до Партії регіонів). Сергієнко, зокрема, цікавився темою незаконних оборудок із землями запасу. Згодом активісти проводили ряд акцій, щоб привернути увагу до судового процесу та надати йому максимальної публічності.

Сам Бобов звертався до органів внутрішніх справ, прокуратури і Служби безпеки України з вимогою забезпечити неупереджене і справедливе розслідування в справі.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100